Zaden voor Sla Rucola Rocky Wild - Moestuinland
Rucola Zaden, Rocky Wild (Sla) | BIO
Dé sla voor in de salade. Heerlijke pittig smaakje die onmisbaar is geworden in ons land. Ook bij diverse restaurants te verkrijgen.

Artikelnummer

SL0196

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Rucola zaden kopen

Deze Rocky Wild schiet veel minder snel in bloei dan normale rucola. Ook is het blad veel fijner en smaakt deze Rocky Wild iets meer naar de smaak van noten. De kiemplantjes kun je ook eten, dit wordt vaak op brood gedaan. De echte sla blaadjes kun je lekker door de salade doen of gebruiken als rauwkost.

Rucola is erg gezond!

Opmerkelijk feitje: Er zit maarliefst 90% van de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) vitamine K in rucola. Deze vitamine helpt bij neuronenbeschadiging. Dat wil zeggen dat het ziektes als Alzheimer en dementie tegen kan gaan. Tenslotte hebben recente onderzoeken ook uitgewezen dat rucola, door middel van vitamine A onder andere, kanker tegen kan gaan. Sulforafaan zit er ook in, wat ook zou beschermen tegen borstkanker en baarmoederhalskanker. Waneer je eens wilt gaan experimenteren met groente in je smoothie, sla dan ook zeker rucola niet over. Dit is ee heerlijke groente voorn in je verse smoothie.

Rucola zaaien

Met deze Rocky Wild zaden kun je het hele jaar door in de weer zijn. Rucola is ook erg makkelijk om te telen. Zaaien onder glas kan in de maanden februari tot en met mei, en ook in de maanden september tot en met november. Wanneer je in de volle grond wilt zaaien, doe dit dan in de maanden april tot en met augustus. Rucola zaden hebben niet veel dagen nodig om te ontkiemen. Al na 7 dagen kun je de eerste rucola plantjes boven zien komen. De beste temperatuur voor het zaaien ligt rond de 14 graden. Houd minimaal een afstand van 30 centimeter aan tussen de plantjes. Verder zitten er ruim 6000 zaden in een zakje dat ongeveer anderhalve gram weegt.

Biologische rucola zaden

Ten slotte zijn deze rucola rocky wild zaden ook nog een volgens de biologische methode geteeld, verpakt en geschoond. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld geen kunstmest en geen chemicaliën gebruikt zijn bij de productie van deze zaden. Om dit allemaal te kunnen garanderen staan op deze zakjes het SKAL keurmerk. Dit keurmerk is afkomstig van de stichting SKAL die de zaden hebben vastgelegd en gecontroleerd, zodat je er echt van verzekerd bent dat dit biologische zaden zijn. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.