Zaden kopen voor rode pluksla - Moestuinland
Sla Zaden, Pluk Red Salad Bowl
0 Reviews | Review toevoegen

Rode pluksla is een beetje pittig van smaak en is goed te telen. Kan kou goed verdragen en kan dus al gezaaid worden vanaf februari. Oogsten mogelijk na 4 maanden.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zaden voor rode pluksla

De zaden van deze red salad bowl geven zoals de naam het al zegt een prachtige rode pluksla. Het blad van deze pluksla heeft een eikelbladvormig blad die erg zacht is maar ook knapperig smaakt. Lekker om als smaakmaker in de salade te verwerken bijvoorbeeld. Ook geschikt voor andere doeleinden zoals decoratie of gestoofd eten. Rode salad bowl smaakt een beetje pittig en nootachtig. Wanneer je de sla wilt gaan gebruiken dan kun je dit het beste doen door na het plukken direct te gebruiken. Pluksla kan namelijk niet goed bewaard worden want de bladeren gaan heel snel hangen en worden erg week. Je kunt rode pluksla bij veel gerechten verwerken. Om maar wat te noemen: Rode sla met spekjes en pecorino, een stamppot van rode sla of rode sla met bietjes. Geef je eigen draai aan de sla en maak er iets lekkers van! 

Sla al vroeg zaaien!

Deze red salad bowl is een pluksla en daarom uitermate geschikt voor de teelt in de zomer. Dit komt doordat dit slasoort niet snel doorschiet. De sla kun je heerlijk blijven doorplukken. Super lekker fris! Een ander voordeel van pluksla is dat de sla goed tegen kou kan. Hierdoor kun je al in februari zaaien. En doordat je alleen de bladeren eraf 'plukt' blijft het hart van de sla intact en kun je dus meerdere keren in het jaar genieten van 1 krop. Wanneer sla zaaien? Als je onder glas wilt gaan zaaien dan kun je dit doen in de maanden februari, maart en april. Echter de voorkeur van deze zaden is direct de volle grond in en dit kan van maart tot en met juli. Let er op dat je ruim moet uitdunnen en ook moet je grond goed vochtig houden bij warm weer, de sla smaakt hierdoor echt frisser en is lekkerder van smaak. Het aantal kiemdagen van deze slasoort bedraagt 10 dagen en de ideale zaaitemperatuur ligt rond de 18 graden. Zaai de zaden minimaal 30 centimeter uit elkaar voor de optimale groei. Vier maanden na het zaaien kun je al gaan genieten van verse sla. 

Zaden van Sluis Garden

Een zakje zaden van het merk Sluisgarden weegt ongeveer 2,5 gram en er zitten ca. 3000 zaden in 1 zakje. Genoeg om je hele tuin vol te zetten met dit slasoort. Je kunt natuurlijk de zaden ook goed bewaren voor andere jaren, mits je het zakje goed gesloten houdt na openen en de zaaisels in de zomer goed koel houdt. Anders kunnen ze gaan alvast gaan kiemen. Ook bewaren op een donkere plaats is goed voor de groei in een volgend jaar. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.