Makkelijke sla telen
De Matilda is een prachtig sla ras die gemakkelijk te telen is. Eenvoudig in teelt en toch ontzettend lekker en vol van smaak. De Matilda sla is goed resistent tegen diverse ziektes en plagen zoals de groene bladluis en deels tegen valse meeldauw. De sla is redelijk lang te telen, van het vroege voorjaar tot de zomer. Het is niet voorgeschreven maar sommige mensen telen de Matilda sla zelfs nog in de herfst. Sla is lekker te combineren met veel andere gerechten. Lekker als salade maar ook in combinatie met gekookte aardappels, een stukje vlees en gewoon rauw. Er zitten 115 zaden in een zakje met een gewicht van 0,15 gram.
De zaden zaaien, optelen en oogsten
De Matilda sla zaden zijn zowel geschikt voor de teelt onder glas, als ook voor de teelt in de vollegrond. Voor beide teeltwijzen gelden andere zaaidatums, maar het aantal kiemdagen en de zaaitempertuur zijn redelijk hetzelfde. Wil je de sla zaden zaaien onder glas, dan kan dit in de maanden februari, maart en april. Wil je de zaden in de vollegrond zaaien, dan kan dit in de maanden maart tot en met juli. Voor beide zaaimogelijkheden geldt: Zaai bij een temperatuur rond de 18 graden Celsius. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. Houdt rekening met een gemiddelde plantafstand van 30 centimeter tussen de kroppen, zodat ze lekker kunnen groeien. Anderzijds mogen ze ook wel lekker in elkaar groeien, dit is beter voor de snelheidvan het groeien en tegen onkruid. De sla is te oogsten in de maanden juni tot en met oktober.
Biologische sla telen
De Matilda slasoort is geteeld volgens de biologische wijze van telen. Dit betekent dat er geen kunstmest is gebruikt bij de teelt van de zaden en dat er geen chemicaliën zijn gebruikt bij de teelt. Ook zijn de sla zaden allemaal met de hand geoogst, zonder machines. Om jou ervan te verzekeren dat het echt om biologische zaden gaat, hebben al onze zaden een SKAL keurmerk. Dit keurmerk is gecertificeerd en geeft aan dat het daadwerkelijk om biologische zaden gaat.