biologische zaden kopen voor rode krul sla - moestuinland
Sla Zaden, Krul Lollo Rossa | BIO
Zachte krulsla die makkelijk te telen is en snel groeit. Geeft mooie rood/bruine kroppen die als los gerecht en ook ter decoratie gebruikt kunnen worden.

Artikelnummer

SL0171

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Krul Sla zaden kopen

Biologische zaden voor de teelt van rode krulsla. Deze krulsla is een slasoort die gemakkelijk te telen is. Daarnaast kun je van het voorjaar tot de herfst oogsten, het hele tuinjaar door! De biologische zaden geven een prachtige variatie aan de normale groene sla. Deze sla is namelijk rood/bruin. Hierdoor kun je ook kiezen om ter decoratie bijvoorbeeld eens een rode slasoort te gebruiken in plaats van het gebruikelijke groene. Maar ook als je deze Lollo Rossa als los gerecht wilt gebruiken, is het een aanrader. Het is een zacht gekruld ras die vooral voor de vroege teelt erg goed is. Deze sla bevat veel betacaroteen en vitamine C. Ten slotte is deze sla niet alleen maar erg gezond, er zitten ook maar een paar calorieën in. 

Zaden zaaien, telen en oogsten

De biologische Lollo Rossa zaden kun je zowel binnen als direct in de volle grond zaaien. Echter de waarheid gebied wel te zeggen dat het de voorkeur heeft om vanaf maart direct in de volle grond te zaaien. Wanneer je toch onder glas wilt zaaien, doe dit dan in februari, maart en april. Let erop dat de zaden en kiemplantjes dan echt goed geventileerd zijn, dit is erg belangrijk! Als je besluit om in direct in de tuin te gaan zaaien, dan kun je dit doen in de maanden maart tot en met juli. Wacht wel tot het half maart is, anders is het nog te koud. Je moet ruim uitdunnen en als het droog weer is moet je voldoende vochtig houden. De sla plantjes moeten ongeveer 25 centimeter uit elkaar gepoot worden. Zaaien kan al vanaf een graadje of 10, maar de voorkeur ligt rond de 18 graden. Het duurt ongeveer 10 dagen voordat de zaden gaan kiemen. Wanneer alles goed verlopen is in het teeltproces, dan kun je na 4 maanden de sla oogsten. 

Biologische moestuin zaden

Deze Lollo Rossa zaden vallen onder het kopje 'organic seeds'. Dat wil zeggen dat deze zaden volgens de biologische methode tot stand zijn gekomen. Ook dragen ze het SKAL keurmerk wat wil zeggen dat ze gecontroleerd zijn door deze stichting. Zij zien erop toe dat de zaden niet met machines bewerkt worden, dat er geen chemicaliën gebruikt worden en dat er geen kunstmest aan te pas komt bij de teelt van deze zaden. Op deze manier kun je onbezorgd genieten van echte biologische zaden die een fantastische oogst geven!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.