Sla zaden kopen, kropsla | Moestuinland
Sla Zaden, Kropsla Sylvesta
Het sla ras Sylvesta geeft een volle krop sla. Mooi van kleur en snel te telen. De zaden zijn een lange periode te zaaien.

Artikelnummer

SL0130

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Sla zaden kopen

Sla zaden van het ras Sylvesta zijn van echte tuinderskwaliteit die ook gebruikt wordt bij de teelt van supermarkt sla. De sla zaden staan ook in het rijtje van Sluis Garden specials. Dit wil zeggen dat ze met precisie zijn samengesteld en dat de zaden mooie, volle kroppen sla geven. Het sla ras Sylvesta is goed resistent tegen diverse ziektes en vijanden zoals de bladluis. Ook is de Sylvesta sla redelijk bestand tegen de valse meeldauw. De sla krop wordt snel gevormd en heeft frisse groene kleuren. Ook de smaak van deze sla is erg fris en smaakvol. Vanwege de lange teeltperiode kun je de sla de hele zomer door oogsten. Van het vroege voorjaar tot de late herfst kun je sla eten. 

Sla zaden zaaien en telen

Sla zaden kun je zowel zaaien onder glas als ook in de vollegrond. Beide manieren zijn mogelijk en ook voor beide manieren zijn er speciale instructies over de manier van zaaien en de periode waarin dit kan. Een zakje sla zaden van het ras Sylvesta weegt ongeveer 0,1 gram en er zitten circa 100 zaden in. Wanneer je de zaden onder glas wilt zaaien dan kan dit in de maanden februari, maart en april. Let op dat je de zaden en de kiemplantjes wel goed ventileert bij warm weer. Wanneer je de zaden in de vollegrond wilt zaaien dan kan dit in de maanden maart tot en met juli. Voor beide zaai manieren geldt dat je het beste kunt zaaien bij een temperatuur van 18 graden. Het aantal kiemdagen ligt rond de 10 dagen. De jonge kiemplantjes ruim uitdunnen en voldoende vochtig houden. De sla schiet traag en er ontstaat niet gauw rand. Bij temperaturen rond de 10 graden kan de sla al wel gezaaid worden, dit kan naar voorkeur. Wanneer je de plantjes overpoot naar de vollegrond, houdt dan rekening met een minimale afstand van 30 centimeter tussen de plantjes. De sla kun je oogsten in de maanden juni tot en met oktober. 

Sla zaden voor de teelt van sla in je moestuin vindt je bij Moestuinland. Een groot assortiment aan sla zaden, ook biologische sla zaden! 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.