zaden kopen voor botersla - Moestuinland
Sla Zaden, Krop Kassla John
Wanneer we het in de volksmond over een krop sla hebben, dan bedoelen we meestal botersla. Deze Kassla John kroppen zijn zacht, fris en erg lekker!

Artikelnummer

SL0126

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Botersla zaden kopen

Het type botersla John is van echte tuinderskwaliteit en dit soort is ook te vinden in de schappen van de supermarkt. John is erg gemakkelijk om te telen en kan bijzonder goed tegen koudere weersomstandigheden. Om deze reden kun je de zaden ook al in de tweede maand van het jaar zaaien en is het mogelijk om zelfs in otober nog te kunnen oogsten. Botersla is tijdelijk uit de winkel geweest omdat de kwaliteit was aangetast. Nu is de sla weer op z'n retour maar je kunt nu ook zelf gemakkelijk kropsla telen.

Botersla of kropsla past in diverse gerechten thuis. Zo kun je het makkelijk door de salade doen vanwege z'n heerlijk frisse smaak. Maar ook als los gerecht naast aardappels is het een goed gebruik in Nederland. 

Kasslazaden John zaaien

Zoals hierboven beschreven is dit type sla John van erg goede kwaliteit. Zaaien onder glas kan al in februari! Let wel op dat je goed ventileert als het wat warmer wordt, te heet onder glas is ook weer niet goed. Je kan tot en met april onder glas zaaien. Er zitten ruim 160 zaden in een zakje dus je kunt ook proberen wat het beter doet, direct buiten of eerst binnen. Wanneer je direct in de volle grond wil gaan zaaien, doe dit dan in de maanden maart tot en met juli. John is namelijk ook goed geschikt voor de buitenteelt bij warmere temperaturen. Houdt de zaaisels wel koel in de zomer. Ook moet je goed opletten dat de plantjes het goed vochtig hebben bij warm weer. Deze John schiet niet snel en krijg ook niet snel rand. De ideale zaaitemperatuur ligt rond de 18 graden, maar dit kan al vanaf 10 graden. Het zal ruim een week duren voordat de zaadjes gaan kiemen.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.