Zaden kopen voor ijsbergsla - Moestuinland
IJsbergsla zaden, Great Lakes 659
Dit soort ijsbergsla van het type Great Lakes geven enorm kroppen sla. Kan al vroeg gezaaid worden en daarom al aan het begin van de zomer te eten.

Artikelnummer

SL0115

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

IJsbergsla zaden kopen

Dit type ijsbergsla is een prachtig ras die gemakkelijk te telen is en ook nog eens erg grote en heldergroene kroppen geeft. Deze sla heeft gekartelde blad randen en de krop is erg gesloten. Doordat je deze ijsbergsla al in de tweede maand van het jaar kan zaaien, kun je ook in de eerste zomermaanden al genieten van dit mooie soort. IJsberg sla is lekker om gewoon los naast aardappels te eten. Echter kun je er natuurlijk veel meer mee. Door de gekartelde bladranden is het bijvoorbeeld ook lekker knapperig als salade. IJsbergsla komt oorspronkelijk uit Amerika. De naam komt daar eigenlijk ook vandaan, omdat de sla per trein vervoerd werdt. Dit moest gebeuren van oost naar west en dat duurde vroeger erg lang. Om toch de sla houdbaar te kunnen houden, werd er ijs over de lading sla gelegd wat de naam 'ice-berg'. Zo werdt de naam voor ijsbergsla geboren. 

Het zaaien van ijsbergsla

IJsbergsla is redelijk gevoelig voor ziektes. Om te voorkomen dat andere plantjes besmet worden, is het verstandig om eerst onder glas te zaaien en pas later over te poten. Houd dan nog wel steeds zeker de voorgeschreven afstand van 40 centimeter tussen de plantjes aan. Zaaien onder glas kan in de maanden februari, maart en april. Wanneer je toch wil gaan zaaien in de volle grond doe dit dan in de maanden maart tot en met juni bij een ideale zaaitemperatuur van 18 graden. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat de zaadjes gaan kiemen. Deze sla schiet niet snel en de kroppen zijn gekoeld redelijk lang houdbaar.

Water geven!

Belangrijk om niet te vergeten: Wanneer het droog is, de zaden voldoende water geven. In onze zakjes met kiemkrachtbeschermende binnenverpakking, zitten ruim 900 zaden en weegt ongeveer 1 gram. Wanneer alles goed is verlopen dan kun je oogsten in de maanden juni tot en met oktober. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.