zaden voor krop sla kopen - Moestuinland
Sla Zaden, Boter Dikke Blonde Traagschietende
Deze boter- of krop slazaden geven grote kroppen sla met frisse, heldergroene bladeren. Het hart van deze sla is, zoals de naam al doet vermoeden, een goudgeel hart.

Artikelnummer

SL0150

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Sla zaden kopen

Dit type boter- of kropsla geeft relatief grote kroppen sla. De bladeren worden heldergroen en het hart krijgt een goudgele kleur. Deze dikke blonde traagschietende wordt binnen het assortiment gekenmerkt als een 'Gouwe Ouwe'. Dat wil zeggen dat het een kwalitatief soort sla is die al jaren geteelt wordt en ook goed te telen is. De naam van deze slasoort is niet geheel normaal. Toch is er alleen maar een omschrijving gegeven van de sla, hoe die groeit en wat er geoogst kan worden. Namelijk een sla soort die niet snel schiet (traagschietende), en een sla soort die grote koppen (dikke) geeft met een mooi goudgeel (blond) hart. Deze kropsla is erg zacht van smaak en ook lekker fris. Erg toepasselijk in een salade bijvoorbeeld. 

Zaden zaaien, sla oogsten!

Er zitten ruim 1000 zaden in een zakje van dit soort krop- of botersla. Deze zaden kunnen al erg snel gezaaid worden. Vanaf februari kunnen ze namelijk al onder glas gezaaid worden. Wil je niet wachten met het telen van sla, dan is dit een perfect slasoort om het seizoen mee te beginnen. Zaaien onder glas kan tot en met april, daarna wordt het te warm binnen. Ventileer de kiemplantjes wel goed als je binnen gaat zaaien, dit is erg belangrijk! Wanneer je wilt gaan zaaien, houdt dan rekening met de ideale zaaitemperatuur van 18 graden Celcius. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat de zaden gaan kiemen. Je kunt de slazaden in de maanden maart tot en met juli direct in de volle grond zaaien. Maar doe dit niet eerder dan half maart hoor, anders is het 's nachts te koud. Wanneer de teelt goed verlopen is, dan kun je na ongeveer vier maanden wachten, de sla in de maanden juni tot en met oktober oogsten.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.