Zaden voor Rozemarijn kopen - Moestuinland rozemarijn dauw der zee zaden kopen - moestuinland
Zaden voor Rozemarijn kopen - Moestuinland rozemarijn dauw der zee zaden kopen - moestuinland
Rozemarijn Zaden
Rozemarijn is en welbekend kruidensoort. Het wordt veel gebruikt als smaakmaker en is goed te telen. Erg aromatisch en goed voor de gezondheid!

Artikelnummer

SL2160

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Rozemarijn zaden kopen

Een rozemarijn stengel wordt door leken wel eens aangezien door een afgebroken takje van een naaldboom. Niet helemaal onterecht natuurlijk, want het is tenslotte een houtachtige plant die zeker wat weg heeft van de naalddoornen. Rozemarijn komt oorspronkelijk uit het Middelandse Zee gebied en in de Italiaanse keuken is rozemarijn niet meer weg te denken. Maar niet alleen in Italië is rozemarijn erg geliefd, ook in Nederland is rozemarijn een zeer gewild kruid. Rozemarijn wordt ook wel een 'dauw der zee' genoemd. De geur is intens en doet het erg goed bij diverse gerechten zoals vlees, vis en eigerechten. Ga er eens meer experimenteren en je zult ontdekken dat rozemarijn eigenlijk door heel veel gerechten erg lekker is. Rozemarijn is erg aromatisch en daarom handig om in de keuken te gebruiken als smaakmaker. Maar wist je wel dat rozemarijn niet alleen erg lekker is maar ook nog eens super gezond? 

Word ik mooier door rozemarijn?

Rozemarijn heeft veel medicinale krachten. Zo reinigt het je bloed en ook direct de lever. Daarnaast werkt rozemarijn ook erg goed tegen darmkrampen en andere darmproblemen. Leuk en aardig zul je denken, maar wat nu als ik gewoon gezond ben en daar geen last van heb? Ook voor deze mensen is het een goede tip om rozemarijn te zaaien. In rozemarijn zitten namelijk ontzettend veel anti-oxidanten. Deze gaan vrije radicalen tegen die de huid kapot maken. Zo heeft er in Nederland volgens de bronnen rond 1900 een tijd geheerst dat er heel veel mensen een bad namen met daarin rozemarijn takjes. Dit alles om er mooier uit te zien. Ook moderne onderzoeken ondersteunen dit. 

Kun je rozemarijn zaaien?

Dit kruid is zeer kruidig en dus moet je oppassen met de dosering. Voor het zaaien hoef je niet zo gierig te zijn, want er zitten maarliefst 170 zaden in dit zakje met rozemarijn zaden. Een zakje weegt ongeveer 0,2 gram. Tussen februari en mei kun je deze zaden binnenshuis zaaien, en overpoten kan in de maanden mei en juni. Houdt bij het opkweken en het verder telen van rozemarijn rekening met een goede water doorlating. Wanneer je binnen wilt telen, dan kun je natuurlijk het hele jaar door telen, en dus ook zaaien. De ideale zaaitemperatuur is ongeveer 19 graden. Het duurt ongeveer een maandje voordat er kiemplantjes te zien zijn. Houd dus een beetje moed, het duurt iets langer dan de meeste kruiden, bijna een maand. Verder moet je opletten dat deze zaden genoeg ruimte krijgen. Ze groeien namelijk nadat ze zijn opgekomen ontzettend hard en snel! Houd ongeveer een afstand van 40 centimeter tussen de planten aan. Ze worden ongeveer 50 centimeter hoog. 
 

Lees alles over rozemarijn in onze blog!

Wil je nog meer informatie hebben over rozemarijn? Dat kan! In onze kruidenreeks met daarin blogs van diverse kruiden, kun je ook lezen over rozemarijn. Waarom is het zo lekker en wat kun je er allemaal mee doen? Lees het in onze blog, klik hier

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.