Rogge zaden kopen, Winterrogge (1000 gram) | Moestuinland
Rogge zaden, Winterrogge (1 kg)
Deze 1000 gram afgevulde zak met winterrogge zaden is heel divers te gebruiken. Als voedergewas, groenbemester of ook als bodembedekker.

Artikelnummer

881524

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á9,95
Prijs per 1000 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Winterrogge zaden kopen

Winterrogge is een heel divers en bruikbaar gewas dat je op tal van manieren kunt inzetten. Zo kun je winterrogge gebruiken voor het bedekken van de grond, waarbij de wortels de bodem goed los maken. Daarnaast kun je het gebruiken als voederwortel en ook als groenbemester. Je kunt het perfect zaaien achterin het jaar als de meeste gewassen uit de moestuin zijn, om zo extra voeding in de grond aan te brengen. Het houdt de grond lekker los en ten slotte kun je de aren ook nog gebruiken als voeding. Zo kun je van het graan brood, roggebrood of alcolholische dranken maken. De Latijnse naam van Winterrogge is Secale cereale. 

Wanneer kun je winterrogge zaaien?

Je kunt de winterrogge zaden zaaien in de maanden augustus, september en oktober. Dit gewas is nog goed laat te zaaien en is niet gevoelig voor vorst. Vooral geschikt voor zandgrond en dalgrond, maar ook op kleigrond en zavelgrond doet Winterrogge het prima. Juist wat minder geschikt voor natte kleigrond en slempgevoelige stukken grond. Winterrogge werd vroeger in de Veenkolonieën ook gebruikt voor het vastleggen van stuifachtige grond, zodat het niet weg waait. Winterrogge bloeit ongeveer in mei. Deze verpakking is gevuld met 1000 gram (1kg) en voor 100 vierkante meter heb je ongeveer 1,5 kg nodig. Dit is genoeg voor ruim 60 vierkante meter dus.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.