Rode bieten zaden kopen, Bull's Blood. Donkerrode bieten | Moestuinland.nl
Rode bieten zaden, Bull's Blood
Oogstbare rode bieten van de zomer tot de herfst. Geeft donker rode kroten met een volle en zoete smaak. Bewezen ras dat al lang geteeld wordt.

Artikelnummer

SL0380

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Bieten zaden kopen voor purperrode bieten

De zaden van dit Franse ras rode bieten gaan al jaren mee en wordt sinds 1840 al verbouwd in de moestuin. Het is eigenlijk een selectie van het ras "Rouge Crapaudine". Zoals de naam het al verklapt (Bull's Blood), zijn deze rode bieten te oogsten met een donkerrode kleur. Ook de kleur van de bladeren van deze kroten zijn purperrood en worden gezien als meest rode bladkleur die er maar bestaat. De smaak van de bieten is echt heerlijk. De kroten smaken vol, ouderwets en zoet. Echt even terug naar een aantal jaar geleden waarbij je de teelt in de grond gewoon proeft. Rode bieten zijn ontzettend lekker om te eten en zitten vol met vitamines en mineralen. Na het oogsten zijn de rode bieten goed te bewaren in de diepvries.

Het zaaien van kroten

De zaden van rode bieten hebben bij het zaaien voorkeur voor een goed bemeste grond. Ook mag de grond lekker los zijn zodat de bieten goed de grond in kunnen schieten. Zaai niet te dik, er groeien namelijk meerdere zaailingen uit 1 zaadje (groepsvorming). De zaden zullen ongeveer twee weken nodig hebben om te kunnen ontkiemen. Dit doen ze het best bij een zaaitemperatuur van 15 graden. Zaaien kan alleen direct in de vollegrond, omdat rode bieten niet te verpoten zijn vanwege het wortelen van het gewas net zoals bij wortels bijvoorbeeld. Zaaien is mogelijk in de maanden maart tot en met juli.

Verder opkweken, uitdunnen en oogsten

Als de plantjes 3 centimeter hoog zijn, uitdunnen op ongeveer 10 centimeter. Verder de rode bieten goed verzorgen met het nodige water. Ze mogen best wat water hebben, maar niet teveel als ze nog klein zijn. Anders worden ze te verwend en gaan ze zelf niet opzoek naar water in de grond. Zo wortelen ze niet goed genoeg en dat merk je later pas. Let op dat je de rode bieten op tijd oogst, anders worden ze echt te dik en grof. Oogsten kan in de maanden juni tot en met oktober. In een zakje rode bieten zaden zitten ongeveer 300 zaden en het weegt 4 gram. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.