Radijs zaden kopen, Red Meat Chinese | Moestuinland
Radijs zaden, Chinese Radijs Red Meat
Deze bijzondere radijs is van Chinese komaf, en wordt ook wel Red Meat genoemd, vanwege de rode kleur van het vlees binnenin.

Artikelnummer

SL0439

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á3,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Chinese Radijs zaden kopen

Deze Radijs zaden zijn afkomstig uit China en hebben een aantal bijzondere eigenschappen. Zo heet deze Chinese Radijs eigenlijk Red Meat, en in ons land wordt het ook wel de watermeloenradijs genoemd. Deze namen hebben te maken met de kleur van het 'vlees' in de radijsjes. Die is namelijk rood van kleur! De buitenkant is trouwens ook bijzonder, want deze Chinese radijsjes zijn wit/groen van kleur. Daarnaast is de benaming watermeloen-radijs ook van toepassing op het formaat van deze radijsjes, want ze hebben echt deze vorm, niet rond maar iets uitgerekt. In salade is deze kleurencombinatie echt ontzettend leuk! Ook de smaak doet je verbazen, want dit is iets mild, peperachtig, wat overeenkomt met de smaak van daikon en rettich. Mooie, verrassende radijs soort dus!

Red Meat radijs telen

Je kunt de zaden van deze Chinese Radijs zaaien voor de meerdere soorten teelt, al heeft de nazomerteelt en de herfstteelt wel de voorkeur, omdat de radijsjes dan minder snel doorschieten. Zaaien onder glas kan in de maanden februari en maart. Direct zaaien in de volle grond kan in de maanden april, juli en augustus. Als de plantjes opgekomen zijn kun je ze eventueel uitdunnen als ze te dicht op elkaar staan. Zorg dat er ongeveer 8 centimeter overblijft tussen de radijsjes. Oogsten kan in de maanden april tot en met oktober. 

Deze Chinese Radijs Red Meat valt onder de Sluis Garden Pro-Serie en is van hoge kwaliteit.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.