Gele raapstelen kelen zaad kopen
Deze zaden produceren gele raapstelen, of elders in het land ook wel 'kelen' genoemd. Langzaam maar zeker verdwijnen de raapstelen naar de categorie 'vergeten groenten' aangezien het steeds minder geteeld wordt. Raapstelen kun je al vrij vroeg in het jaar oogsten en is erg geschikt voor het Nederlandse klimaat. De bereiding van raapstelen is eindeloos en je kunt er veel verschillende gerechten mee maken. Gestoofd, gekookt, rauw, ter decoratie, en ga zo maar door. De smaak is iets pittig en fris. Wordt ook wel als snijmoes, bladmoes of spinazie vervanger gegeten.
Keeltjes zaaien en telen
De raapsteel zaden kun je al in februari onder glas zaaien, tot en met maart. Wil je liever direct in de volle grond zaaien, dan is dit ook mogelijk natuurlijk. Dit kan een hele lange periode, van april tot en met september. Keuze uit zaaien op regels of breedwerpig. Raapstelen zijn al binnen een maand te oogsten, in de maanden mei tot en met oktober. Zowel het jonge blad als de de stelen kunnen gegeten worden. Ook lekker in de salade bij een barbeque.