Biologische postelein zaden kopen
Met maarliefst 10.000 zaden in een zakje, kun je met postelein zeker een geslaagde oogst krijgen. Deze Nederlandse mini groente is vooral onder ouderen erg populair om te telen. Maar ook komen de jongere generaties er meer en meer achter hoe lekker postelein eigenlijk is. De smaak van postelein is redelijk pikant. Een beetje zout en tergelijkertijd wel fris. Het is te gebruiken door salade, in de soep of gewoon bij een broodje kaas. Niet erg moeilijk om te telen, maar wel is een warme omgeving belangrijk. Kiemt al binnen 2 weken. En 100 procent biologisch!
Hoe ga ik postelein telen?
Postelein kun je zaaien onder glas of direct in de vollegrond. Wanneer je onder glas wilt zaaien, dan doe je dit in de maanden april tot en met augustus. In de vollegrond kun je zaaien in de maanden juni, juli en augustus. Voor een vroege teelt kun je beter zaaien onder glas, voor een late teelt geldt dit voor in de vollegrond. Slechts dun uitzaaien, eventueel met wat zand gemend. De zaden iets aandrukken, niet veel. Uitdunnen is niet nodig. Wanneer je gezaaid hebt in de vollegrond, dan kun je de zaden het best afdekken met een vochtige lap, tot de kieming. Meteen na het kiemen weghalen. De postelein vraagt een lekker warm plekje maar wel met voldoende water! Bij het uitpoten ongeveer 5 centimeter tussen de plantjes laten, ze vullen elkaar wel aan. Oogsten kan in de maanden juni, juli en augustus.