Biologische pootaardappel Sevilla kopen, 6 stuks potaardappel | Moestuinland
Pootaardappel, Nicola - 6 stuks (voor potten)
Pootaardappel Nicola - Deze aardappel is geschikt om te koken, en te gebruiken bij groente, of om friet van te maken. Bevat 6 stuks.

Artikelnummer

Z881381

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,99
Prijs per 6 pootaardappels
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pootaardappels voor in potten kopen

Bevat 6 pootaardappels, geschikt om te telen in potten. Ideaal als je op een balkon, terras, kleine tuin of in potten aardappels wilt telen. Vaak kun je alleen pootaardappels bestellen vanaf 1 kg, maar daar heb je dan veel te veel aan. Met deze pootaardappeltjes hoef je niets weg te gooien met een kleine tuin of weinig ruimte, maar kun je 6 aardappel planten telen. Je kunt namelijk aardappels kweken in zogenaamde aardappel kweekpotten, maar ook in grote emmers of andere grote soorten potten. Zorg wel natuurlijk voor een gat onderin, voor de afwatering. Leuk om te doen in potten, de potaardappel! 

Aardappels poten in pot

Nicola is een betrouwbaar Israelisch aardappel ras. Een sterk soort die matig tot goed resistent is, licht bloemig en geel van kleur. Geschikt om te koken of te gebruiken in salades. Grote opbrengst en lang te bewaren. De maat van de aardappels is 28/35. Poot de plantaardappels in de grond op ongeveer 20-30 centimeter van elkaar. Kweek je de aardappels in een zogenaamde aardappelpot, of grote emmer, doe dan 2 pootaardappels in de pot. Houdt ongeveer 15 centimeter ertussen. Je kunt de aardappels poten in de maanden april en mei. Kweek je in potten, dan kun je vanaf half maart ook al poten, maar dan moet je de emmer of pot binnen zetten bij kou en nachtvorst. Je kunt de aardappels oogsten rond de maanden juli en augustus, als het loof is afgestorven.

De Nicola pootaardappels in het kort:

  • Inhoud: 6 pootaardappels;

  • Ras: Nicola (Israel);

  • Poten: april, mei;

  • Oogsten: juli, augustus

Je kunt deze dubbele kweekpot gebruiken voor de kweek van eigen aardappels!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.