Peulen-zaden-kopen-vroege-hendriks-moestuin-moestuinland
Peulen Zaden, Vroege Hendriks
0 Reviews | Review toevoegen

De Vroege Hendriks Peulen zijn een oud betrouwbaar ras. De zaden geven al vroeg een rondzadige peul waarbij de planten maarliefst 1 meter 20 hoog worden!

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 2,19
Prijs per doosje (100 gr.)

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Peulen zaden kopen

Zaden voor een oogst aan prachtige peulen. Het ras Vroege Hendriks is al jaren een bekend fenomeen als je praat over peulen. Ze gaan al jaren mee en doen het altijd erg goed. Ook is het een betrouwbaar soort wat een rond, middelvroeg peul geeft. De planten kunnen maarliefst een hoogte bereiken van 1 meter 20 hoog. De peulen planten kunnen een beetje vorst wel aan. De opbrengst bestaat uit lichtgroene peulen die lekker mals zijn. Aangezien het een flinke plant is met een grote oogst, moet je blijven plukken in de oogstperiode, anders wordt het te vol. Je kunt de peulen aan gaas telen en dan deze tijdig aanbinden. De peultjes horen bij bij de langstro gewas teelt. Je kunt verschillende gerechten maken met peulen en de variatie's zijn niet meer te overzien. Of je ze nou kookt, wokt, stooft of er wat anders mee doet, de mogelijkheden zijn eindeloos en het wereldwijde web staat vol met recepten die je een handje opweg helpen om van deze peultjes een heerlijke maaltijd in elkaar te zetten.

Hoe moet je peulen telen

De zaden van deze Vroege Hendriks zitten verpakt in een doosje van 100 gram. Je kan de zaden van deze peultjes zowel zaaien onder glas als in de vollegrond direct in de moestuin. Voorzaaien onder glas vanaf half januari voor een vroege oogst. Voorgezaaide planten laten afharden en dan later rond eind maart uitplanten in de vollegrond. De mogelijkheid tot onder glas zaaien houdt op in maart. Wanneer je wilt zaaien in de vollegrond dan moet je op regels zaaien met een regelafstand van 40 centimeter met om de 10 centimeter een erwt. Wanneer je kiest voor het zaaien in de vollegrond dan zul je een late oogst krijgen. Zaaien in de vollegrond kan in de maanden maart, april en mei. Houdt zowel bij het binnen zaaien als het zaaien in de vollegrond de ideale zaaitemperatuur van 15 graden aan. Het zal ongeveer 14 dagen duren totdat de zaden ontkiemt zullen zijn. Oogsten is mogelijk in de maanden juni, juli en augustus.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.