Spaanse peper zaden kopen | Cayenne Long Slim | Moestuinland
Peper Zaden, Spaanse Cayenne Long Slim
De zaden van deze Cayenne Long Slim produceren langwerpige Spaanse pepers. Deze Spaanse peper (Lombok) heeft een scherpte niveau van 4 op een schaal van 1-5.

Artikelnummer

SL0700

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Peper zaden kopen langwerpige pepers

Zaden voor een langwerpige puntpeper. Deze Spaanse peper, of de Lombok, hebben een scherpte van 4 op de schaal van 1 tot en met 5. Deze schaal heet 'Scoville Heat Units' en is bindend voor de scherpte van pepers over de wereld. De Cayenne Long Slim vruchten worden eerst groen, die na lekker bakken in de zon rood van kleur worden. Ook door deze rijping van kleur zal de scherpte aan de peper komen en deze heet maken in de zin van scherp aan onze tong. Pepers zijn niet alleen erg lekker om sommige gerechten mee te versterken, ook zijn ze erg gezond en kun je ze gebruiken voor verschillende kwalen en vervelende problemen zoals slapeloosheid. Neem een pepertje voordat je gaat slapen en je slaapt als een os. 

Opzoek naar scherpere pepers dan deze? Bekijk onze Habanero eens, deze behoort tot de scherpste pepers ter wereld! 

Het telen van pepers

Er zitten ongeveer 40 peper zaden in een zakje van 0,25 gram. Deze zaden zijn alleen maar onder glas te telen, dit komt doordat pepers uit een warm klimaat komen en het hier relatief koud hebben in de vollegrond. Het is namelijk een warmtewinnend gewas die warmte nodig heeft voor de groei en de rijping, Zaaien onder glas of op een zaaibedje. Ook kun je direct in potten zaaien, met een grootte van ongeveer 10 centimeter. Zaai bij de perfecte temperatuur van 21 graden Celsius. Wanneer de kiemplantje na ongeveer 14 dagen te zien zijn, de planten verspenen en later in een koude kas of buiten in de vollegrond op een warme en beschutte plaats uitplanten. Eén plant zal ongeveer 25 pepers aan oogst geven. De planten krijgen ongeveer een hoogte van 75 centimeter. Oogsten is mogelijk in de maanden juli, augustus en september. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.