peper zaden Moestuinland
Peper Zaden, Habanero (Lombok)
De Habanero peper behoort tot de heetste pepers van de wereld. Durf jij het aan om deze hete peper te gaan telen en op te gaan eten? Verras je moestuin buren!

Artikelnummer

SL0705

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Scherpe peper zaden kopen

De Habanero Peper, een begrip in het gebied waar deze hete peper vandaan komt. De Habanero is namelijk afkomstig uit het gebied rond de Caribïsche eilanden. Deze peper is niet zomaar een beetje heet, hij is maarliefst 15 tot 20 (!) keer zo heet als een normale peper zoal de Cayenne. De officiële scherpte waarop deze pepers zijn vastgesteld is de categorie +5 op basis van de Scoville Heat Units schaal. Deze schaal loopt in theorie maar van 1 tot en met 5, kun je nagaan hoe de scherp deze peper is. Overigens is het daarom ook gelijk erg belangrijk om te vermelden dat je uiterst voorzichtig moet zijn in gebruik! Het zijn niet zomaar pepertjes die je wel even opeet. Wel is het natuurlijk erg leuk om deze scherpe pepers in je tuin te hebben staan en om er je moestuinburen eens aan te laten ruiken. Met deze peper zaden zullen ze nogal onder de indruk zijn. Durf jij het aan om deze zaden te kopen en de pepers te telen...of zelfs... te eten?

Peper telen

Vanwege de afkomst van deze Habanero peper is het niet zo gek dat het een warmtewinnend gewas is. Ook om deze reden is het alleen mogelijk om de zaden onder glas te zaaien en dit niet direct in de volle grond te doen. Overigens is de teelt in de vollegrond wel mogelijk, alleen het zaaien dus niet. Zaaien onder glas, op een zaaibedje of in kleine potjes van ongeveer 12 centimeter. Er zitten ongeveer 10 zaden in een zakje zaad van 0,25 gram. Zaaien kan in de maanden maart, april en mei. Houdt hierbij de perfecte zaaitemperatuur van 21 graden Celcius aan. Na 2 weken zullen de zaden ontkiemt zijn en kun je de kopjes boven de grond verwachten. Na de opkomst verspenen en dan later in een niet-verwarmde kas of op een warme beschutte plaats in de volle grond uitplanten. Na een periode van 4 maanden zul je de pepers kunnen oogsten, in de maanden juli, augustus en september. Verstandig om bij het oogsten gebruik te maken van handschoenen of daarna niet direct contact met het gezicht/ogen. Ohja, een glas melk is ook verstandig om erbij te hebben. 

 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.