Biologische Paksoi zaden kopen
De Taisai Paksoi is een biologische Paksoi variant met stevige stengels en heerlijke smaak. Paksoi is een Chinese kool variant die steeds meer aan populairiteit wint. Wordt op diverse manieren gebruikt, maar is vooral als wokgroente erg populair. Ook te stoven, in salades en zelfs als stamppot te bereiden. Deze biologische Paksoi is vooral in jong stadium erg lekker, en mede door gevoeligheid voor 'doorschieten' aan te raden om vroeg te oogsten. Ietwat pittige, maar lekkere smaak!
Bio Taisai Paksoi kweken
Je kunt deze biologische Paksoi zaden zaaien in de maanden maart tot en met augustus in de kas/huis. of direct buiten in juni, juli en augustus. Bij problemen met knolvoet in de bodem, is Paksoi niet aan te raden. Dun zaaien, en na het opkomen van de jonge plantjes, uitdunnen op de gewenste afstand (ongeveer 25 centimeter). De oogst van deze biologische Paksoi ligt in de maanden mei tot en met oktober, afhankelijk van de zaai-periode.
Je kunt deze biologische Paksoi ook kweken als Baby Leaf groente! Zaai de bio zaden dan in de maanden juni, juli of augustus. Smaakvol en erg gezond!
Latijnse naam: Brassica rapa
Inhoud van 1 zakje is ongeveer 1 gram (450 p/gram) aan biologisch Paksoizaad, en genoeg voor ongeveer 10 vierkante meter.