Paksoi zaden kopen
Paksoi, of Pak-choi, is een typische Oosterse, Chinese groente. Het is een kool, maar je kan er diverse maaltijden mee bereiden. De kool is niet gesloten, maar staat 'open'. Het hart van de Paksoi plant is wit van kleur, en de bladeren zijn mooi groen met witte nerven. De Paksoi is al na 30 dagen te oogsten als je deze wil gebruiken als snijkool. Wil je echter een volgroeide paksoi, laat hem dan nog even doorgroeien. Na ongeveer 65 dagen is deze te oogsen als volgroeide groente. Naast de lekkere smaak, zit paksoi ook vol met veel vitamines en mineralen. Dubbel genieten dus!
Paksoi gaan zaaien
Je kunt de paksoi onder glas zaaien in de maanden april en mei. In de vollegrond kun je zaaien van juli tot augustus. Als je zaait onder glas, poot dan de paksoi niet voor juni uit. Dit in verband met de slechte omgang met wisselende temperaturen waar de paksoi erg slecht tegen kan. Dit kan schieten veroorzaken. Wil je de paksoi gebruiken als snijkool, dan hoef je niet uit te dunnen. Wil je gewoon volgroeide paksoi oogsten, dan is dit misschien wel nodig, zodat ze genoeg groei ruimte hebben. De paksoi zaaien of planten op een normaal bemeste grond. Wel is het belangrijk dat de planten voldoende water krijgen. Bij het uitplanten minimaal 30 centimeter tussen de planten laten.