Moestuin-update 5: Groei & Bloei

Aangezien het de hele week lekker weer is geweest en ik druk ben geweest in de tuin, heb ik geen tijd gehad voor het schrijven van een blog. Maarr.. het regent vandaag al de hele dag en dus laat ik de tuin even genieten van het voor hun zulk lekker weer. Even een beetje opknappen na de hitte van afgelopen dagen en lekker veel drinken. Een geschikt moment voor mij om binnen met een kop koffie te schrijven over de moestuin en wat Ruben en ik de afgelopen dagen in de tuin hebben gedaan. Een divers pallet aan zorg-, geniet- en werkmomenten komt voorbij want er is veel gebeurt in de afgelopen weken. Lees gauw verder en blijf helemaal op de hoogte van de bezigheden van Moestuinland! 

Ik begin maar even met een foto van een helft van onze tuin, voor in de week gemaakt: Een mooi gevuld plaatje met bijna alle plekjes in de tuin gevuld. Omdat het tuinmagazine de 'Groei en Bloei' de afgelopen week zou komen, hebben we de tuin even extra goed verzorgd en netjes gemaakt zodat de lezers straks een mooie moestuin te zien krijgen. Alleen omdat ze ontzettend druk waren met bestellingen inpakken is de tuin er een beetje bij in geschoten. Toch hebben we nu overal wat staan en beloofd het een mooie oogst te worden als het weer een beetje meezit.

Wat is er zoal in onze tuin te vinden? Van koolrabi tot bonen. Van aardappels tot maggiplanten. We hebben de tuin vol staan met ontzettend veel verschillende gewassen. Opvallend veel kolen ook: Rode kool, spitskool, witte kool, bloemkool en koolrabi. Daarnaast nog wat sla soorten, andijvie en ook planten die wat meer warmte nodig hebben zoals paprika, bonen, tomaat en komkommers. Een deel is op dit moment nog aan het ontkiemen zoals de komkommers, courgette en de wortels. Ruben heeft deze vorige week gezaaid dus die zullen in de loop van de week ook wel opkomen. Ik heb al 1 klein komkommerplantje ontdekt, hopepijk volgt de rest snel! De foto hierboven is afgelopen week gemaakt in de avond. Zo ontzettend leuk om te zien hoe de aardappels na een dag lekker zonnen, allemaal keurig in het gelit staan met de bladeren recht omhoog. Ze doen het erg goed en ondanks dat het late aardappels zijn hebben we niet te klagen hoe snel ze opgekomen zijn. Waar ik wel even over wil klagen zijn de bonen. Niet zo gek trouwens, het waren niet onze eigen bonenzaden die erin zijn gegaan, maar nog niet de helft is opgekomen. Erg jammer met het warme weer van afgelopen dagen maar we gaan het gewoon nog eens proberen, nu met zaden van Moestuinland.nlTenslotte nog even een mooie foto van de paprika plantjes. We hebben er nu 3 in de moestuin staan en ze doen het erg goed. De foto is gemaakt na een lange dag zon, zonder water, dus vergeef ze de slapheid. Na een beetje water staan ze weer keurig recht. Ik verbaas me erover hoe enorm de stam gegroeid is in dikte. Niet normaal! Die waait niet zomaar meer om. Nu nog even doorgroeien en dan kunnen we genieten van een paar heerlijke verse paprika's, lekker! 

Tot de volgende update! 

 

      08-06-2018 16:04     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.