Biologische Mizuna zaden kopen
Mizuna is een typisch Japanse groente. De titel Japanse mosterd komt vooral in ons land voor, wat direct aangeeft dat de smaak wat pittig is. Je kan er heel diverse gerechten mee bereiden, zowel rauw als gebakken. Mizuna kan ook gegeten worden als raapstelen, als de blaadjes nog jong en klein zijn. Of wat dacht je van gekookt als spinazie? De bladeren van de Mizuna zijn wat krokant en zijn dus wat pittig maar tevens mild.
Japanse mosterd, Mizuna zaaien?
Je kunt de Mizuna zaden onder glas zaaien in de maanden februari tot en met mei. In de vollegrond kun je zaaien in de maanden april tot en met augustus. De opkweektemperatuur kan het beste liggen ergens tussen de 10 en de 15 graden. De kiemduur is ongeveer 2 weken. Wanneer je zaait in de vollegrond, doe dit dan op regels. Bij het uitpoten van de jonge planten, voorzichtig te werk gaan. Houdt ongeveer 20 centimeter ruimte aan tussen de planten. Oogsten in de maanden juni tot en met september. Na de oogst ook goed te bewaren in de vriezer.
Biologische zaden van SluisGarden
Deze Mizuna zaden zijn geteeld, geschoond en verpakt volgens de biologische manier die in zo in de Europese Unie is vastgelegd. Concreet betekent dat, dat er geen chemicaliën zijn gebruikt, dat er geen kunstmest is gebruikt en dat de zaden niet zijn bewerkt.