Dragonafrikaantjes zaden kopen biologisch, Tagetes Dragon Afrikaanse | Moestuinland Afrikaanse dragon, Tagetes zaaien beschrijving | Moestuinland
Dragonafrikaantjes zaden kopen biologisch, Tagetes Dragon Afrikaanse | Moestuinland Afrikaanse dragon, Tagetes zaaien beschrijving | Moestuinland
Mexicaanse Dragon, Dragonafrikaantjes | BIO
Mexicaanse dragon is een plant die maanden lang bloeit met kleine gele bloemetjes. Van zowel het gedroogde blad als de bloemen kan je thee zetten!

Artikelnummer

94733

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zaden voor mexicaanse dragon kopen

Tagetes lucia is een plantje wat in het nederlands 2 namen heeft: het dragonafrikaantje en de mexicaanse dragon. Het mag dan wel een afrikaantje zijn, maar deze plantjes komen in verschillende vormen en kleuren. De dragonafrikaan is dan ook niet te vergelijken qua bloei en groeiwijze met de overbekende afrikaantjes die we allemaal kennen. De bloemen zijn kleiner, en de groei is grilliger en wilder. Het leukste aan deze afrikaantjes is dat het blad en de bloemen gedroogd kunnen worden! Hier kan je heerlijke thee van zetten. De geur heeft wat weg van anijs, en wordt in verband gebracht met russische dragon.


Dragonafrikaantjes zaaien en oogsten

zaaien doe je in de maanden maart of april onder glas, bij kamertemperatuur (20 graden celcius). De biologische zaden voor mexicaanse dragon zullen na zo'n 20 dagen ontkiemen. Verspenen doe je als de planten zo'n 5 centimeter hoog zijn, en na zo'n 4 weken kan je de planten buiten gaan uitplanten. Geef de planten een plekje van zo'n 25 bij 25 centimeter. De plant wordt zo'n 30 centimeter hoog. Een zakje zaden bevat genoeg voor zo'n 2 vierkante meter aan dragonafrikaantjes. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.