Pofmais mais zaden kopen, Plomyk Peppi | Moestuinland pofmais zaad zaden kopen moestuinland
Pofmais mais zaden kopen, Plomyk Peppi | Moestuinland pofmais zaad zaden kopen moestuinland
Maïs zaden, Pofmaïs Plomyk (Peppi)
Deze Pofmaïs is geschikt voor het telen van maïs waar je popcorn van kunt maken. Dit ras Plomyk is daar speciaal voor geteeld.

Artikelnummer

H12424

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,89
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pofmaïs zaden kopen (Plomyk)

Pofmais zaden zijn geschikt voor het telen van mais waar je popcorn van kunt maken. Ontzettend leuk om te telen en natuurlijk ook super leuk om je eigen popcorn gezaaid te hebben! Dit maisras Plomyk (Peppi) is speciaal geteeld om te gebruiken om te poffen. Natuurlijk kun je deze mais ook gewoon gebruiken voor de teelt van maïs om als snack te eten, te gebruiken in salades of anderzins. De smaak is namelijk ook als mais erg lekker en zoet. Kan goed in ons land geteeld worden. De Botanische naam van dit maiszaad is Zea mays. 

Hoe moet ik popcorn zaaien?

Je kunt de maiszaden direct buiten zaaien. Doe dit vanaf half mei tot en met eind juli op een zaaibed, zodat ze kunnen ontkiemen. Let er op dat de temperatuur van de bodem ongeveer minimaal 15 graden moet zijn. Je kunt de jonge maisplanten dan na ongeveer 5 tot 6 weken uitplanten op de plaats van bestemming. Probeer de maisplanten bij elkaar te zetten in blokken, zodat de wind goed kan bestuiven. Dit is typisch voor de teelt van mais. Niet in een lange rij dus, maar in blokken. Oogst de maïs niet te laat, zo in de maanden augustus en september. Het beste oogstadvies is om de maiskolven te oogsten als ze net niet geel aan het worden zijn. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.