Little Gem Zaden, Vailan Winter
Little Gem Zaden, Vailan Winter
0 Reviews | Review toevoegen

Little Gem is een kleine slasoort dat vooral in salades erg goed tot zijn recht komt. Deze Romeinse sla heeft gekropte bladeren.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 2,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Little Gem zaden kopen

Little Gem is steeds minder bekend in ons land. Deze Romeinse sla heeft naast de naam Little Gem, nog enkele andere namen waar hij mee bekend staat. Sucrine bijvoorbeeld, of Sugar Cos bij de Engelse buren. Overigens een goede naam voor deze Romeinse kool. De Romeinen hebben deze kool namelijk ontdekt op het eiland Kos. En omdat de sla zo lekker zoet was noemden ze het Sugar Cos. Deze groene variant is erg smaakvol en heeft een compact hart. De kroppen zijn fijn van structuur en hebben kleine gekrulde bladeren.

Little Gem zaaien en telen

De zaden van de Little Gem zijn meer dan de helft van het jaar te zaaien. Het ras Vailan, ook wel Winter Gem genoemd, is echt gericht op de koudere periode. Dit resulteert er dan ook in, dat je de zaden in de winterperiode in de koude kas kan zaaien, telen en oogsten. Zo kun je zelfs in de winter sla blijven telen. Zaaien kan in de kas tot maart, daarna in april nog buiten. September is ook de maand voor het zaaien in de vollegrond, en de 3 volgende maanden weer in de koude kas.

Vailan Winter Gem zaden

Een zakje met Little Gem Vailan zaden bevat ongeveer 0,2 gram aan zaad, wat neerkomt op ongeveer 200 zaden per zakje. De zaden ontkiemen het beste bij 15 graden en doen er dan ongeveer 10 dagen over om te ontkiemen. De Romeinse sla is redelijk snel te oogsten, als je de aangegeven zaaimaanden aanhoudt, van januari tot en met juni en van oktober tot en met december. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.