Little Gem zaden zaad, Little Gem intred PRO SL0168 Pinilla | Moestuinland
Little Gem Zaden, Vailan Winter Pinilla
Little Gem is een kleine slasoort dat vooral in salades erg goed tot zijn recht komt. Deze Romeinse sla heeft gekropte bladeren.

Artikelnummer

SL0168

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Little Gem Pinilla zaden kopen

Little Gem is steeds minder bekend in ons land. Deze Romeinse sla heeft naast de naam Little Gem, nog enkele andere namen waar hij mee bekend staat. Sucrine bijvoorbeeld, of Sugar Cos bij de Engelse buren. Overigens een goede naam voor deze Romeinse kool. De Romeinen hebben deze kool namelijk ontdekt op het eiland Kos. En omdat de sla zo lekker zoet was noemden ze het Sugar Cos. Deze groene variant is erg smaakvol en heeft een compact hart. De kroppen zijn fijn van structuur en hebben kleine gekrulde bladeren.

Little Gem Pinilla zaaien en telen

De zaden van de Little Gem zijn meer dan de helft van het jaar te zaaien. Het ras Vailan, ook wel Winter Gem genoemd, is echt gericht op de koudere periode. Dit resulteert er dan ook in, dat je de zaden in de winterperiode in de koude kas kan zaaien, telen en oogsten. Zo kun je zelfs in de winter sla blijven telen. Zaaien kan in de kas tot maart, daarna in april tot augustus nog buiten. September is ook de maand voor het zaaien in de vollegrond, en de 3 volgende maanden weer in de koude kas.

Vailan Winter Gem zaden

Een zakje met Little Gem Vailan zaden bevat ongeveer 0,2 gram aan zaad, wat neerkomt op ongeveer 50 zaden per zakje. De zaden ontkiemen het beste bij 15 graden en doen er dan ongeveer 10 dagen over om te ontkiemen. De Romeinse sla is redelijk snel te oogsten, als je de aangegeven zaaimaanden aanhoudt, van januari tot en met juni en van oktober tot en met december. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.