Biologische Koolrabi Zaden Kopen
De koolrabi is een heerlijke groente die een knol vormt boven de grond, die een stuk kleiner is dan bijvoorbeeld de knolselderij. Als dit knolletje gekookt wordt zal je de smaak van bloemkool herkennen, bij rouw eten lijkt de smaak op selderij. Al met al een heerlijke groente, die niet vaak gegeten wordt. Zonde! Maak er bijvoorbeeld stamppot van, of snij dunne plakjes voor door de salade!
Koolrabi Zaden: Zaaien en onderhouden
Zaaien onder glas op (pers)potjes van 5 cm en uitplanten in de kas of vollegrond. Bescherm de jonge plantjes met gaas tegen insecten zoals de koolvlieg. Geef de koolrabi genoeg compost en veel vocht, anders kan de kool vlezig en droog worden, waardoor de koolrabi niet goed zal smaken. De koolrabi maakt niet veel wortels aan, dus zorg er voor dat de grond mooi luchtig blijft.
Biologische Zaden Kopen
Biologisch geteelde zaden, dat houdt in: geteeld, geoogst en verpakt volgens de biologische methode. Oogst de koolrabi op tijd, ook om de reden dat de koolrabi anders vlezig en taai zal worden. Bij het bewaren is het belangrijk dat je voor een koele plek kiest, op deze manier is de koolrabi lang houdbaar.