Zaden voor bloemkool kopen
Wanneer we het hebben over bloemkool dan zie zie je direct in gedachten de mooie bloemkolen in de supermarkt. Vanaf nu niet meer alleen in de supermarkt! Deze Alpha 6 Fortados zaden geven echt hele mooie bloemkolen die met een goede verzorging zo de winkel in kunnen. Een stevige bloemkool met grove roosjes. Met bloemkool kun je tegenwoordig alles maken. Er zijn oneindig veel ideeën te vinden op internet wat je met bloemkool kunt doen. Doorgaans wordt bloemkool gekookt gegeten maar je kunt het zelfs rauw eten. Ook wordt het veel gebruikt door sporters die een koolhydraatarm dieet volgen. Het mondgevoel van bloemkool is namelijk hetzelfde als van aardappels en rijst, alleen ontbreekt het bij bloemkool aan zetmeel. Bloemkool wordt al eeuwen gegeten, en niet alleen in Nederland. De eerste betrouwbare bron van bloemkool komt uit Sevilla waar er rond de 12e eeuw al gesproken wordt over bloemkool.
Zaden van Sluis Garden
Er zitten ongeveer 140 bloemkool zaden in een zakje van het merk Sluisgarden. Deze zakjes hebben een kiemkrachtbeschermende binnenverpakking zodat je de zaden niet allemaal direct hoeft te gebruiken. Je kunt ze ook prima later zaaien. De zaden hebben een verzekerde betrouwbaarheid tot groeien ten minste tot 2020 dus wanneer je het zakje goed afsluit dan kun je ze nog lang gebruiken.
Bloemkool zaaien en telen
Bloemkool is niet gemakkelijk te telen maar wel een leuke uitdaging voor iemand die al een tijdje meedraaid in de moestuin. Bloemkool zaden hebben de voorkeur om onder glas gezaaid te worden. Dit kan in de maanden februari tot en met mei. Wanneer je toch in de volle grond wilt gaan zaaien, dan kun je dit het beste doen in de maanden april en mei. Overigens zijn deze zaden ook uitermate geschikt voor weeuwenteelt. Belangrijk om te weten is dat de zaden direct na het zaaien en de eerste paar weken veel behoefte hebben aan genoeg vocht. Om te voorkomen dat de plant al voortijdig een kool gaat vormen, moet je de grond goed bemesten en bewerken. De kool is zelfdekkend maar vraagt toch om dekking tegen verkleuring. Ook moet je de jonge kiemplantjes beschermen tegen de koolvlieg en de koolgalmug. Dit kun je doen door middel van anti-insectengaas.