zaden kopen voor knolvenkel - moestuinland
Knolvenkel Zaden, Finale | BIO
Knolvenkel heeft een sterke anijsachtige smaak. Ook het blad kan gegeten worden!

Artikelnummer

SL0386

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Knolvenkel Zaden Kopen

Knolvenkel heeft een sterke smaak, die uit je eigen moestuin een stuk sterker is dan uit de winkel, zoals met veel andere gewassen. De smaak lijkt misschien wel op de smaak van anijs. Je kunt niet alleen de knol eten, maar ook het blad! De knol groeit boven de grond. 

Biologische Knolvenkel: eten en bereiden

De knol kan gekookt of gestooft worden gegeten. Maar, wanneer je de knol schaaft, kan knolvenkel ook heerlijk rouw door bijvoorbeeld de salade gegeten worden. Hierbij komt de anijsachtigesmaak goed naar voren, beter dan wanneer deze gekookt wordt. bij het koken wordt de smaak wat zachter. Als je de bol te groot laat worden kan hij taai worden. Hierbij kan je de buitenste bladeren verwijderen, dat scheelt al! Het blad tenslotte, is goed te combineren met visgerechten.

Biologische Knolvenkel Zaden: Zaaien en onderhouden

De finale zaden van Sluis Garden zijn bijzonder goed schietresistent. Ze zijn dan ook vroeg voor te zaaien onder glas, om ze vervolgens in de grond te zetten. Gebruik geen verse mest. Bij het zaaien onder glas is het verstandig om wat grotere potten te gebruiken, omdat de knolvenkel niet graag verplaatst wordt. De grond moet goed vochtig blijven, aangezien de knol voor een groot deel uit water bestaat.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.