zaden kopen voor knolselderij - Moestuinland
Knolselderij Zaden, Goliath
Knolselderij vormt een knol, met een deel net boven de grond. Niet alleen de knol, maar ook de bladeren kunnen worden gegeten! Daarbij zijn vooral de jonge bladeren smakelijk.

Artikelnummer

SL0460

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Knolselderij zaden kopen

Knolselderij vormt een knol, met een deel net boven de grond. niet alleen de knol, maar ook de bladeren kunnen worden gegeten! Daarbij zijn vooral de jonge bladeren smakelijk, de oudere zijn snel minder zacht. Bij het zaaien van selderijzaden lijken de plantjes in de beginfase heel veel op elkaar. Je kan niet goed zien of je bijvoorbeeld met bleekselderij of knolselderij te maken hebt. Wanneer de plantjes wat ouder zijn kan je het verschil beter zien. 

Knolselderij eten

Zoals bij veel groenten is de knolselderij uit de tuin qua smaak veel beter dan uit de supermarkt. Knolselderij is heerlijk in de erwtensoep. Zoals bovengenoemd is het jonge blad smakelijk, maar dit mag je niet te veel weghalen. De knol heeft het blad namelijk nodig voor een goede groei. 

Knolselderij telen

Het liefst zaaien onder glas, en bij opkomst verspenen, afharden en uitplanten op vochthoudende grond. Afharden doe je door de plantjes af en toe kort buiten te zetten om te wennen aan wind en kou. Oogsten doe je op z'n laatst voor de eerste vorst. Bewaar de knolselderij gekoeld om hem lang te kunnen bewaren.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.