Kikkererwt zaden, Kekererwten Sisser BIO (Cicer arietimum) | Moestuinland
Kikkererwt zaden, Kekererwt 'Liscio' | BIO
Kikkererwten kun je op verschillende manieren bereiden. Lekker om te koken, vers te eten, of als kiemgroente. Biologische zaden.

Artikelnummer

V097200

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,95
Prijs per 100 gram
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Kikkererwt zaden kopen

100 gram biologisch zaad voor de kweek van Kikkererwten. Met de zaden kun je Kikkererwten op verschillende manieren kweken. Je kunt ze kweken om vers te oogsten, en zo rauw op te eten. Ook kun je de Kikkererwten drogen en als rijpe erwt roosteren, weken en/of koken. Zo kun je er bijvoorbeeld Humus van maken of Falafel. De 3e teeltwijze is die van het jaarrond kweken, namelijk Kikkererwten als spruitgroente of kiemgroente. Voedzaam!

Kikkererwten als spruitgroente kweken

Kikkererwten worden ook wel Sisser, Kekererwt, Keker of Garbanzo genoemd. De oogst van deze peulsoort bestaat uit beige, oranjegele erwten, die lijken op Hazelnootjes. De Liscio Kikkererwten zijn rondzadig en de planten worden ongeveer 60 tot 80 centimeter hoog. Ze komen van oorsprong uit warme gebieden en de oogst is in Nederland dan ook lager dan in de gebieden waar deze planten oorspronkelijk groeien. In Nederland kun je de Kikkererwten beschut plaatsen op een warme plaats, of natuurlijk in de kas. 

Hoe moet je Kikkererwten in Nederland kweken?

De zaden van deze Kikkererwten zijn biologisch geteeld, geschoond en verpakt. Je kunt de zaden zaaien van mei tot juni, of eventueel ervoor in huis bij kamertemperatuur. Jaarrond kun je Kikkererwten als spruitgroente of kiemgroente zaaien. Als de peulen lichtgeel tot bruin worden kun je ze oogsten door ze af te knippen. Na de oogst kun je in de koelkast een paar dagen bewaren. 

Verpakking bevat 100 gram aan biologische kekererwt zaden, genoeg voor 10 vierkante meter. 
Latijnse naam: Cicer arietimum.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.