Inheems bloemenmengsel zaden kopen, Met organische plantenvoeding/bodemverbeteraar | Moestuinland Zij aanzicht inheems bloemenmengsel bestellen | Moestuinland Achterkant inheemse bloemen zaden kopen | Moestuinland
Inheems bloemenmengsel zaden kopen, Met organische plantenvoeding/bodemverbeteraar | Moestuinland Zij aanzicht inheems bloemenmengsel bestellen | Moestuinland Achterkant inheemse bloemen zaden kopen | Moestuinland
Inheems bloemenmengsel met biologische voeding (XL)
Inheems bloemenmengsel met met 15 soorten inheems bloemen en biologische grondverbeteraar. Genoeg voor 50 vierkante meter.

Artikelnummer

Z085094

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á14,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Inheems bloemenmengsel zaden kopen

Inheemse bloemen, ook wel wilde bloemen genoemd, spelen een cruciale rol in het bevorderen van biodiversiteit en het creëren van een gezond ecosysteem in je tuin of moestuin. Inheemse bloemen zijn bloemen die van nature in Nederland voorkomen. Een belangrijk voordeel van inheemse bloemen is hun vermogen om bestuivende insecten, zoals bijen, vlinders en hommels, aan te trekken. Deze kleine bestuivers zijn essentieel voor de vruchtzetting van veel gewassen in je moestuin. Door inheemse bloemen aan te planten, voorzie je deze nuttige insecten van een voedselbron, wat resulteert in een verhoogde bestuiving van je groenten en fruit. Dit kan leiden tot een grotere opbrengst en kwaliteit van je gewassen.

Inheems bloemen als natuurlijke plaagbestrijders

Bovendien dienen inheemse bloemen als natuurlijke plaagbestrijders. Sommige bloemen trekken predatoren aan die zich voeden met schadelijke insecten die anders je gewassen zouden beschadigen. Op deze manier helpen inheemse bloemen bij het handhaven van een evenwichtig ecosysteem zonder dat je toevlucht hoeft te nemen tot chemische bestrijdingsmiddelen. Een ander aspect van inheemse bloemen is dat ze de bodemstructuur verbeteren. Hun wortels gaan diep de grond in en breken de bodem los, wat helpt bij het bevorderen van een goede waterinfiltratie en het voorkomen van bodemerosie. Bovendien kunnen deze bloemen stikstof uit de lucht halen en in de bodem fixeren, wat een natuurlijke bron van voeding voor je gewassen wordt.

Bloemenmengsel met organische voeding

Deze XL verpakking is gevuld met 2 soorten zaden: 

  • 80 gram bloemenzaad

  • 1,8 kg aan bodemverbeteraar

Het inheemse bloemenmengsel bestaat uit 15 inheemse soorten planten, waaronder: Papaver rhoeas, Achillea millefolium, Malva sylvestris, Barbarea verna, Brassica nigra, Centaurea cyanus, Chrysanthemum leucanthemum, Lythrum salicaria, etc. De bloemen zorgen voor 5 maanden bloei in de tuin/moestuin. De bodemverbeteraard bevat het grootste gedeelte van deze verpakking. Een organische bodemverbeteraar met een hoog gehalte organische stof. Extra goed voor het verhogen van de bodemvruchtbaarheid en het verbeteren van de fysische toestand. Geschikt voor alle typen tuinen en moestuinen.

Zaaiperiode: maart tot en met juni
Bloeiperiode: mei tot en met oktober.

Toegestaan voor gebruik in de biologische landbouw.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.