Biologische IJsbergsla zaden kopen
IJsbergsla kennen we als een knapperige sla soort met gerafelde bladeren. Dit biologische IJsberg ras, de 'Grazer Krauthäuptel 2' is een sterk en betrouwbaar ras. De oorsprong van de zaden en dit ras ligt in Oostenrijk, in de plaats Graz. Deze Grazer IJsbergsla kenmerkt zich door de gekartelde randen en een dunne roodrand, wat mooie kroppen geeft. De smaak van deze biologische ijssla is erg lekker en wat knapperig. Sterk ras dat ook nog eens goed bestand is tegen doorschieten.
Hoe moet ik IJsbergsla kweken?
IJsberg sla, en ook veel andere sla soorten, kun je al vroeg in het jaar zaaien. De temperatuur hoeft in principe maar boven de 10 graden te zijn. Je kunt onder glas zaaien in de maanden februari en maart, of in de volle grond van april tot en met juli. Na de opkomst, de zaden ontkiemen ongeveer na 10 dagen, de jonge plantjes uitdunnen. Zorg dat de plantjes genoeg te drinken hebben bij warm weer. Je kunt je eigen biologische IJsebergsla oogsten in de maanden juni tot en met oktober. Na de oogst gekoeld lang houdbaar!
Een verpakking bevat 0,4 gram aan zaad, wat neerkomt op ongeveer 200 biologische ijssla zaden.