Gele bieten zaden kopen, Burpee's Golden | Moestuinland
Gele Bieten Zaden, Burpee's Golden
Gele bieten zijn een leuk alternatief op de rode bieten. Het is een kogelronde biet met een gladde huid. Het vruchtvlees van de bieten is geel van kleur en lekker van smaak.

Artikelnummer

SL0356

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

€ 3,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Gele bieten zaden kopen

Gele bieten zijn wat kleiner van formaat dan de normale rode bieten of kroten. Echter is het zeker leuk om eens te telen en te eten als alternatief. Mede ook omdat de teelt van de bieten erg eenvoudig is en er weinig mis kan gaan. De gele bieten zijn mooi glad van structuur, hebben verder een echt ronde vorm en ze hebben geel vruchtvlees. De smaak van de gele bieten komt erg overeen met de rode. Het ras Burpee's Golden is vooral geschikt voor zomer-, en herfstteelt. Na de oogst zijn de bieten nog lang te bewaren. 

Hoe moet ik gele bieten kweken?

De zaden van de gele bieten kun je eigenlijk alleen ter plaatse zaaien en niet eerst onder glas. De eenvoudige reden hierachter is natuurlijk dat de bieten niet overgepoot kunnen worden, aangezien het een gewas is dat, net zoals wortels, in de grond zich voortbeweegt. Zaaien kan in de maanden maart tot en met juli, vrij lang dus. Zaaien bij een temperatuur van 15 graden zorgt voor de snelste ontkieming. Na ongeveer 2 weken zullen de zaden ontkiemt zijn. Bij het zaaien is het belangrijk dat je niet te dik zaait en dat de grond goed bemest is. Als de jonge bietjes ongeveer 2 à 3 centimeter hoog zijn, kun je ze uitdunnen met 10 centimeter tussen de plantjes in. Niet te lang wachten met oogsten, anders worden ze te grof en te dik.

Dit moet je weten over de gele biet zaden:

  • Er zitten ongeveer 180 zaden in een zakje zaad;

  • Een zakje zaad weegt ongeveer 3 gram;

  • Bij het oogsten de bladeren afdraaien, niet snijden!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.