Doperwt zaden kopen, Karina BIO Biologisch | Moestuinland Doperwt zaden kopen, Karina bio | Moestuinland
Doperwt zaden kopen, Karina BIO Biologisch | Moestuinland Doperwt zaden kopen, Karina bio | Moestuinland
Doperwt Zaden, Karina | BIO
Biologische doperwt zaden. Staat bekend om de rijke opbrengst die al vroeg te oogsten is. Geeft prachtige peulen, donkergroen van aard. Makkelijke te plukken.

Artikelnummer

93345

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á3,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische Doperwt zaden kopen

Biologisch geteelde doperwt zaden. Deze kreukzadige kortstro zaden van het ras Karina, staan erom bekend om een grote oogst te geven. De zaden geven vruchten die al erg vroeg te oogsten zijn. De oogst bestaat uit donkergroene peulen, vol met prachtige doperwten. De planten die uit deze zaden voortkomen zijn stevig en halfhoog. De peultjes worden ongeveer 10 centimeter lang en zijn erg gemakkelijk te plukken. Ze zitten vol met ongeveer 10 erwten per peul, die heerlijk zoet smaken. met doperwten kun je veel verschillende dingen doen wat bereidingswijzen betreft. In de soep, de salade of los naast de aardappels als avondeten. De mogelijkheden zijn eindeloos, want in Engeland worden erwten zelfs verwerkt in pudding. Wat je er ook mee doet (misschien wil je er wel op zitten als de prinses uit het sprookje), één ding is zeker: Doperwten zijn ontzettend gezond voor je. Zo schijnen ze verschijnselen van diabetes tegen te gaan. Ook zou het preventief werken tegen maagkanker. Zo passen ook doperwten in een chemokuur ondersteunend dieet. 

Doperwt Karina Zaden: Zaaien en onderhouden

Wanneer je de doperwten vroeg wilt oogsten, dan kun je vanaf februari voorzaaien onder glas. Doe dit tot en met maart. De voorgezaaide plantjes afharden en dan ongeveer eind maart/begin juni uitplanten in de volle grond. Wanneer je liever een late oogst wilt, dan kun je de zaden zaaien in de maanden april en mei in de vollegrond. Let op dat je op regels zaait van ongeveer 40-50 centimeter, met een afstand van 10 centimeter tussen elke erwt. Waar je ook zaait, houdt altijd rekening met een perfecte zaaitemperatuur van 15 graden. De kiemduur van de ze zaden bedraagt ongeveer 14 dagen. Wanneer de teelt goed verloopt, is het in juni al mogelijk om te oogsten. Dit kan dan tot en met augustus bij een late oogst. 

Biologische Zaden

Deze Karina doperwt zaden zijn verpakt, geschoond en geteeld volgens de biologische wijze. Dit betekent bijvoorbeeld dat onze zaden niet met kunstmest zijn bewerkt, niet met chemicaliën en dat deze zaden niet handmatig zijn geteeld. Om jou te verzekeren dat deze zaden ook daadwerkelijk biologisch zijn, dragen ze het SKAL keurmerk. Dit betekent dat al onze biologische zaden zijn gecontroleerd door deze stichting. Hierdoor ben je altijd verzekerd van echte biologische zaden. Fijn hè, biologische eten?

De zaden zitten verpakt in zakjes van 20 gram. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.