Tuinboon zaden kopen, Witkiem Bruinkokend | Moestuinland Tuinboon zaden kopen, Zaaien beschrijving | Moestuinland Witkiem tuinboon zaden kopen oude foto | Moestuinland
Tuinboon zaden kopen, Witkiem Bruinkokend | Moestuinland Tuinboon zaden kopen, Zaaien beschrijving | Moestuinland Witkiem tuinboon zaden kopen oude foto | Moestuinland
Bonen Zaden, Tuinboon Witkiem | BIO
Deze tuinboon zaden zijn al jaren een begrip in de moestuin! Grofzadig, rijkdragend en ook nog bontbloeiend: betrouwbare bonen die erg smakelijk zijn.

Artikelnummer

93280

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per zakje
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Tuinboon zaden kopen

De zaden van deze tuinbonen staan in het rijtje van de 'Gouwe Ouwe' serie. Deze serie bevat verschillende gewassen die al jaren in ons land verkocht en geteelt worden. Dit geeft aan dat de zaden betrouwbaar zijn en dat ze al jaren goed bevallen, zonder smaakvermindering. Deze zogenaamde 'schatten uit het verleden' hebben een hun waarde en smaak in al die jaren weten vast te houden en verzekeren je van een aankoop die niet tegen zal vallen. Ook de tuinboon witkiem zaden vallen dus in deze categorie. De tuinboon, ook wel de labboon of molboon genoemd, is erg populair in ons land. Dat is natuurlijk niet heel verrassend als je ooit de smaak van deze heerlijke bonen geproefd hebt.

De witkiem zaden zijn grofzadiger dan de gemiddelde tuinboon. De planten geven een rijke oogst, zijn bontbloeiend en ook bruinkokend, waardoor je duidelijk de tuinboon smaak ervaart. De allerlekkerste tuinbonen zijn diegene die het jongst zijn. Het leuke aan deze tuinbonen is dat je ze al vroeg kan zaaien. Zo begint het moestuinseizoen al vroeg en zul je ook al vroeg kunnen oogsten. Deze tuinboon witkiem zaden geven stambonen, dus ze hebben geen ondersteuning nodig. De bonen zijn na de oogst geschikt om te bewaren in de diepvries. Handig, want zo kun je er nog het hele jaar van genieten! 

Zaden, van zaaien tot oogsten

De zaden van de tuinboon witkiem zitten verpakt zakjes van 15 gram. De zaden van de tuinboon voor een vroege oogst voorzaaien onder glas en in potjes. Dit kan perfect in de maanden februari en in maart. De witkiem is redelijk goed bestand tegen de kou. Wanneer je de bonenzaden direct in de vollegrond wilt zaaien, doe dit dan in de maanden maart, april en mei. Dit zorgt voor een late oogst. Zaaien op regels van ongeveer 40 centimeter met om de 10 centimeter een boon. Zaaien voor het beste kiemproces bij een temperatuur van 15 graden. Het zal waarschijnlijk iets langer dan 2 weken duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. Dit verschilt per omstandigheden. Wanneer de onderste peulen zich gaan vormen is het handig om de top uit de plant te breken. Dit voorkomt/verminderd de aantasting van luizen. Ondersteuning van de planten is dus niet nodig, doordat het een stamboon is.

Als de teelt goed gaat zul je voor de vroege oogst kunnen beginnen met oogsten in juni, wanneer je kiest voor een late oogst zul je de bonen nog tot ongeveer september kunnen oogsten. De bonen zijn dus ook geschikt voor het invriezen. De totale teeltperiode van de Tuinboon Witkiem neemt ongeveer 70 à 80 dagen in beslag. De lange scheden bevatten ongeveer 5-6 bonen.

Moestuin tip

Tip van Moestuinland: Wanneer je in eerdere jaren erg veel last hebt gehad van de zwarte bonenluis, dan kun je proberen om tussen de rijen bonen een rij met dille te planten of te zaaien. De geur van dille schrikt de luizen namelijk af, waardoor ze minder snel in je bonen gaan zitten. En vergeet ook vooral het afknijpen van de toppen dus niet na de opkomst van de onderste peulen. 

Je kunt deze tuinbonen of paardenbonen ook gebruiken als Mollebonen door de bonen te roosteren. 


 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.