Biologische stoksnijbonen zaden kopen Helda, Bio biologisch snijbonen | Moestuinland Bonen zaden kopen, Helda Stoksnijbonen zaaien helda stoksnijboon zaden kopen? moestuinland.nl
Biologische stoksnijbonen zaden kopen Helda, Bio biologisch snijbonen | Moestuinland Bonen zaden kopen, Helda Stoksnijbonen zaaien helda stoksnijboon zaden kopen? moestuinland.nl
Bonen Zaden, Stoksnijboon Helda | BIO
Zaden voor echte Nederlandse snijbonen! Deze Helda stoksnijboon is een zeer betrouwbaar ras. Geeft 25 centimeter lange, platte en brede peulen zonder draad.

Artikelnummer

93046

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á3,50
Prijs per zakje (15gr.)
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Stoksnijboon zaden kopen

De zaden van deze stoksnijboon Helda zijn van echte tuinderskwaliteit van onze Nederlandse bodem. Het is een betrouwbaar ras dat al jaren gebruikt en geteeld wordt. Deze lichtgroene peulen zijn zeer resistent. De oogst is een 25 centimeter lange peul die plat, breed en zonder draad gegeten kan worden, mits ze niet te lang hangen want dan krijgen alle bonen draden. De Helda snijboon is een vroeg ras die je al vanaf half mei naar buiten kan. Peulen zijn oorspronkelijk afkomstig uit de gebieden rond Zuid-Amerika. Stoksnijbonen zijn een geliefd soort bonen en de Helda is het meest gebruikte ras in ons land. De Helda is een zeer productief ras die grote oogst geeft. De bonen zijn na de oogst ook geschikt om te bewaren in de diepvries. 

Bonen telen aan stokken

Als je de bonen al vroeg in het jaar wilt oogsten, dan kun je het beste zaaien onder glas of voorzaaien in potten. De bonenzaden zitten verpakt in een zakje van 15 gram. Zaaien onder glas kan in de maanden maart, april en mei. Doe dit bij de perfecte zaaitemperatuur van ongeveer 18 graden Celcius. Het zal ongeveer 14 dagen duren voordat de zaden zullen ontkiemt zijn. Bonen houden niet van kou en teveel wind. Ook nachtvorst is erg schadelijk voor de bonenplanten. Om deze redenen moet je de bonen pas overpoten in de vollegrond vanaf half mei. Later mag, ervoor absoluut niet. Wanneer je direct in de volle grond wilt gaan zaaien dan kan dat in de maanden mei, juni en juli. Let op dat je dus niet eerder begint dan half mei. De stokken plaatsen in de vorm van een dakje en dan bij elke stok ongeveer 5 zaadjes planten en na verloop van tijd de plantjes omhoog begeleiden. Als de teelt goed verlopen is kun je in de maanden juni tot en met oktober de bonen oogsten. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.