dubbele stokslabonen zaden kopen | Moestuinland
Bonen Zaden, Stokboon Cobra
Deze stokslaboon is een lange donkergroene sperzieboon die hangt in trossen van 4 à 5 bonen per tros. Deze bonen zijn relatief vroeg en zeer smaakvol.

Artikelnummer

SL3170

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á4,50
Prijs per doosje (55 gr.)
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Dubbele stokslaboon zaden kopen

Deze dubbele stokslaboon Cobra zaden zijn echt de toppers onder de bonen. De bonen die deze zaden voortbrengen groeien zijn draadloos en groeien aan een dubbele tros. De bonen worden ongeveer 20 centimeter lang, ze zijn donkergroen en hangen in trosjes van ongeveer 4 of 5 bonen bij elkaar. Deze vlezige sperziebonen zijn opvallend lekker van smaak. De planten van deze stokslaboon zaden geven krachtige planten die erg vroeg zijn, erg resistent tegen ziektes en zwartzadig. Deze peulen hebben veel verschillende namen en hoewel ze niet allemaal aan elkaar gerekend mogen worden, worden ze toch vaak bij elkaar genoemd. De slaboon, prinsessenboon, herenboon of breekboon, allemaal benamingen die deze peulvrucht aangeven. Bonen komen oorsponkelijk uit het gebied van Zuid-Amerika waar ze jaren geleden al naar ons land zijn toe gekomen. 

Bonen aan stokken telen 

De zaden zitten verpakt in een doosje van 65 gram. Als je de bonen al vroeg wilt gaan oogsten dan kun je onder glas zaaien of voorzaaien in potten. Als je dit wilt doen, doe het dan in de maanden maart, april en mei. Het zal ongeveer 14 dagen duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. Zaaien voor optimaal resultaat bij een temperatuur van 18 graden Celcius. Let op, bonen houden niet van de kou en daarnaast kan teveel wind en nachtvorst ook slecht zijn voor je planten. Als je liever wilt zaaien in de vollegrond, of je moet uitplanten, doe dit dan pas ná half mei. Vanaf dan, en in de maanden juni en juli is hier het weer goed genoeg voor. Doe het zeker niet te vroeg, dit zullen de planten niet overleven. Houdt een minimale afstand tussen de planten aan van 40 centimeter. De stokken zet je in de vorm van een dakje en dan bij elke stok ongeveer 5 zaden planten. Wanneer ze groot genoeg zijn zul je de planten omhoog moeten helpen. Als de teelt goed verlopen is zul je in de maanden juni, juli, augustus, september en oktober kunnen gaan genieten van deze heerlijke bonen! 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.