Bonen zaden kopen, Edamame Sojaboon | Moestuinland
Bonen zaden, Sojaboon Edamame Green Shell
Sojabonen worden wereldwijd op ontzettend veel manieren gebruikt. Het is een wat onbekend gewas om in Nederland te telen, maar erg lekker!

Artikelnummer

H138705

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Sojabonen zaad kopen

De Sojaboon is een inmens divers product dat wereldwijd met veel verschillende redenen geteeld wordt. Je kunt Sojabonen namelijk erg goed verwerken in allerlei soorten gerechten. Denk maar aan Sojamelk, Tofu, en diverse toetjes, maar ook worden Sojabonen gebruikt als olie, als veevoer en natuurlijk kun je de peulvruchten als maaltijd gebruiken. We eten doorgaans vaak ongemerkt Soja in veel gerechten omdat het vaak gebruikt wordt als emulgator. Het ras Green Shell is een zeer productief en snelgroeiend ras, dat veel als Sojaboon geteeld wordt. Het is ook een relatief vroeg ras voor deze Edamame bonen. De Edamame bonen zijn in Japan erg populair als snack. De Latijnse naam van deze Sojaboon is Glycine max.

Hoe moet ik Sojabonen telen?

Je kunt de zaden van de Sojaboon zowel onder glas als ook direct in de grond buiten zaaien. De voorkeur is wel om ze binnen voor te zaaien, omdat bonen van warmte houden, zeker met de teelt. Vanaf begin mei kun je de zaden al zaaien binnenshuis, bij 20 graden. Deze kunnen dan als ze groot genoeg zijn naar buiten om uitgepoot te worden. Ook kun je er dus voor kiezen om het Sojazaad direct in de volle grond te zaaien, dit kan vanaf half mei al er geen vorst meer opgegeven wordt. Als de teelt goed verloopt kun je de Soja bonen oogsten in de maanden augustus en september. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.