bonen zaden, pronkboon prijswinner | Moestuinland
Bonen Zaden, Pronkboon Prijswinner
0 Reviews | Review toevoegen

Zaden voor prachtige pronkbonen. Het ras bloeit rood en geeft prachtige, groene bonen met een lengte van wel 27 centimeter. De bonen zijn erg vlezig.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 3,20
Prijs per doosje (100 gr.)

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Pronkboon zaden kopen

Kwalitatieve zaden voor een prachtig bonen ras. De oogst zal bestaan uit een grote opbrengst aan lange en vlezige pronkbonen. De planten waar deze bonen vanaf groeien hebben prachtige rode bloemen. Op deze manier ben je niet alleen bezig met het telen van lekker groenten maar heb je ook nog eens een decoratieve plant in de tuin staan. De 'roomse boonkes', zoals de pronkbonen ook wel genoemd worden, zijn redelijk smalle en lange bonen. De bonen worden ongeveer tussen de 25 en 30 centimeter lang. Het is een vlezig soort. De inhoud ziet er ook redelijk decoratief uit met paarsrode, zwart gestreepte zaden. De Prijswinner is redelijk goed bestand tegen de kou. Echter houden alle bonen van warmte en zullen ook deze bonen bij teveel wind en nachtvorst het minder doen. Dit is natuurlijk goed op te lossen door de planten op een warme en beschutte plaats te planten, of in de kas. 

Bonen voor diverse teeltwijzen

Bij bonen kun je kiezen voor een vroege of een late oogst. De zaden van deze pronkbonen zitten verpakt in doosjes van 100 gram. Ruim voldoende dus om beide teeltwijzen te hanteren zodat je er de hele zomer en zelfs in het najaar kunt genieten van deze heerlijke vruchten. Wanneer je een vroege oogst wilt, dan kun je zaaien onder glas of voorzaaien in potten. Dit kan in de maanden maart, april en mei. Wanneer je gaat voor de late oogst dan kun je zaaien in de vollegrond. Hiervoor geldt, net zoals voor het uitplanten van de plantjes uit de kas: Doe dit niet eerder dan half mei! Bonen houden van warmte en teveel wind of nachtvorst kan erg schadelijk zijn. Wanneer je direct in de volle grond wilt zaaien, doe dit dan dus vanaf half mei tot en met juli. Voor beide zaaimogelijkheden geldt: Houd rekening met een ideale zaaitemperatuur van 18 graden. Het zal ongeveer 14 dagen duren voordat de zaden ontkiemt zullen zijn. De stokken ter ondersteuning plaatsen in de vorm van een dakje. Ongeveer 5 zaadjes per stok planten. Houd rekening bij het uitplanten van een minimale afstand van 40 centimeter. Als de teelt goed verlopen is, kun je oogsten in de maanden juni tot en met oktober. 

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.