Bonen zaden kopen, Prelude (Stamslaboon) | Moestuinland
Bonen Zaden, Prelude (Stamboon)
Deze stamslaboon Prelude is een uitstekend ras. Verbeterde versie van de dubbele witte. Grote peulen, hangend in trossen.

Artikelnummer

003172

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Prelude bonen zonder draad kopen

Het bonenras Prelude is een uitstekende boonsoort. Het is eigenlijk een verbeterde versie van de Dubbele Witte zonder draad. Ook de Prelude boon is een bonenras zonder draad. Verder is de boon middellang, grove peul en hangen ze in trossen. De smaak van deze boontjes is echt heel goed. Je kunt ze doorplukken, aangezien het plukbonen zijn. De plant kan ook prachtig bloeien. Andere namen voor deze stamslabonen zijn ook wel prinsessenboon of sperzieboon. De smaak van deze boon wordt vaak aangeduidt met de smaak zoals de bonen vroeger smaakten. De bonen van tegenwoordig missen die smaak. Wat het precies is? Probeer het maar!

Kun je bonen zonder draad kweken?

Deze Prelude zonder draad bonen kun je zowel zaaien onder glas, als ook direct ter plaatse in de vollegrond. Voor een vroege oogst kun je beter zaaien onder glas in de maanden april en mei. Vanaf half mei kun je ter plaatse in de moestuin zaaien, maar wel pas als er geen vorst meer is opgegeven voor de komende tijd. Buiten zaaien kan tot en met de maand juli. Zaaien bij een temperatuur van 18 graden voor de meest optimale kiemgroei. Zaaien met een rijafstand van 40 centimeter met elke 10 centimeter een boon. De bonen die je gezaaid hebt onder glas, pas uitplanten vanaf half mei. 

  • Kiemduur van ongeveer 14 dagen;

  • 30 gram zaden per zakje;

  • Oogsten van juni tot en met oktober.

De Prelude bonen hebben geen ondersteuning nodig, aangezien het stambonen zijn. Ze groeien in trossen aan bosjes bij de grond.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.