Biologische stamslaboon bonen kopen, Maxi bio | Moestuinland
Bonen Zaden, Stamslaboon Maxi | BIO
0 Reviews | Review toevoegen

Deze biologische bonenzaden Maxi zijn van echte tuinderskwaliteit en doen het uitstekend. De bonen groeien boven de bladeren en in mooie struiken.

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 3,99
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Biologische bonen zaden kopen

Het bonen ras Maxi is een prachtig soort stamslaboon en van echte tuinderskwaliteit. Er wordt al jaren met dit ras geteeld en deze boontjes zijn ook in de supermarkt te vinden. De bonen zijn al vroeg in het jaar te oogsten. Deze vroeg oogst zal bestaan uit sperziebonen van ongeveer 20 centimeter lang. De bonen of peulen groeien erg snel en de plant is zeer productief in het opbrengen van de hoeveelheid bonen. De bonenzaden zijn bruin van kleur en beter bestand tegen slechte weersomstandigheden in de grond. 

Bonen die tegen slecht weer kunnen

De bonen van het ras Maxi kunnen beter tegen slechte weersomstandigheden dan andere bonen soorten. De reden hiervoor ligt in de groei van de struiken waar de bonen aan groeien. Het is een stamslaboon, dus je hoeft geen stokken te zetten. De peultjes groeien boven de bladeren. Als het heeft geregend drupt het dus niet door op de bonen, maar ze drogen juist sneller op. Een ander voordeel is dat je de bonen zo nog eenvoudiger kunt plukken. 

Hoe moet ik bonen zaden zaaien?

Je kunt de zaden onder glas zaaien in de maanden maart, april en mei. Je mag de jonge plantjes pas uitplanten na half mei. Wil je direct zaaien in de vollegrond, dan kan dit vanaf eind mei, mits er geen vorst meer wordt opgegeven. Zaaien kan op regels, waarbij je de volgende regelafstand moet aanhouden voor een optimaal resultaat: Rijafstand van 40 centimeter met ongeveer na elke 10 centimeter 3 à 4 bonen. Zorg dat de bonen op een warme, beschutte plek staan. Bonen hebben namelijk veel warmte nodig en teveel wind of kou kan schadelijk zijn voor de bonen. Wel beter bestand de de gemiddelde boon.

Biologische stamslabonen zaden

Deze bonen van het ras Maxi zijn biologisch geteeld, schoon gemaakt en in doosjes verpakt. Dit is gecontroleerd door de stichting die daar de bevoegdheid voor, namelijk de stichting SKAL. Na de oogst kun je de bonen ook invriezen.

Hoeveelheid in een doosje met bonenzaden:

  • Ongeveer 40 gram bonenzaden per doosje;

  • Na ongeveer 14 dagen zullen de zaden ontkiemt zijn;

  • Ideale temperatuur is 18 graden.

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst moet worden goedgekeurd door een beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is zal hij verschijnen op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.