Stamkookboon stamkievit kievit zaden kopen, biologisch bio kookboon bonen | Moestuinland Kookboon zaden kopen, Stamkievit droogboon | Moestuinland Kookboon zaden kopen, beschrijving zaaien | Moestuinland
Stamkookboon stamkievit kievit zaden kopen, biologisch bio kookboon bonen | Moestuinland Kookboon zaden kopen, Stamkievit droogboon | Moestuinland Kookboon zaden kopen, beschrijving zaaien | Moestuinland
Bonen Zaden, Stamkievit Kookboon (Borlotto rosso) | BIO
Deze kookbonen zijn prachtig van kleur en hebben een mooie uitstraling. Te gebruiken in diverse gerechten, zowel vers, als ook om te bewaren.

Artikelnummer

93276

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Kookboon of droogboon zaden kopen

De kookboon is over het algemeen genomen niet zo bekend in ons land. Erg jammer eigenlijk, want het is een heel diverse boon. Het internet staat vol met de lekkerste gerechten. Zeker deze bonen, de kievitsboon, is heel divers in gebruik. Je kunt deze bonen namelijk vers gebruiken, maar je kunt de bonen ook bewaren als droogboon! Bij het verse gebruik uiteraard wel de bonen uit de peul halen, de peul is namelijk niet te eten. Als je de bonen later gebruikt na het drogen, moet je de bonen een nachtje laten weken. 

Het telen van kookbonen

Je kunt de zaden van de Kievitsbonen zaaien vanaf half mei in de vollegrond. Dit kun je blijven doen tot en met juli. Houdt ongeveer 45 centimeter aan tussen de bonenplanten, met rijen van 40 centimeter. Het is een stamboon, dus hij heeft geen ondersteuning nodig. Na ongeveer 14 dagen zullen de zaden ontkiemen. De bonen die je wilt gebruiken voor de verse oogst, kun je zo plukken en de bonen uit de peul halen. Maar als je ze wilt bewaren voor later, dan moet je de peulen pas oogsten als de peulen perkamentachtig aanvoelen. Na het oogsten laten drogen in de wind. 

De kookbonen Stamkievit zijn van het type Borlotto rosso. De zaden zijn biologisch geteeld, verschoond en gepakt.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.