Bonen zaden kopen, Blauhilde (stokspekbonen) | Moestuinland Blauhilde stokspekbonen zaden kopen paars blauw | Moestuinland
Bonen zaden kopen, Blauhilde (stokspekbonen) | Moestuinland Blauhilde stokspekbonen zaden kopen paars blauw | Moestuinland
Bonen zaden, Blauhilde (Stokspekbonen)
Opmerkelijk spekbonen voor de teelt aan stokken. Paars/blauw van kleur en goed bestand tegen diverse ziektes. Goed te telen, erg lekker van smaak.

Artikelnummer

003082

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

ÔéČ┬á2,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Blauhilde paarse bonen zaden kopen

Deze paarse, blauwe of zwarte bonen zijn voor iedereen een opmerkelijke teelt in de moestuin. Iedereen ziet er een andere kleur in, maar als we de naam Blauhilde moeten geloven, is het toch echt een donker blauwe kleur. Ondanks de merkwaardige kleur van de spekbonen, zijn ze erg gezond en ook goed bestand tegen diverse ziektes en virussen. Het is echt een sterk bonenras en goed resistent. De velzige bonen verliezen bij het koken hun kleur, en ze worden dan groen, zoals we de meeste bonen kennen. Lekker van smaak en erg leuk om te telen! De bonen kunnen zelfs lichte vorst verdragen en zijn dus lang te oogsten.

Het telen van blauwe bonen

Je kunt de zaden van de Blauhilde bonen vanaf half mei buiten in de moestuin zaaien. Dit kun je blijven doen tot en met eind juli. Je plaatst eerst de stokken (tonkins) en vervolgens maak je bij elke stok 4 à 5 kuiltjes om de stok, in een halve maan. De gaten moeten ongeveer 3 centimeter diep zijn. In elk gat mogen dan 4 tot 5 bonen. Voldoende water geven en verder is warmte erg belangrijk. Niet alleen bij het kiemen, maar ook bij de verdere teelt van de bonen. Lekker in de zon zetten dus! De oogstperiode loopt van juli tot en met oktober. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.