Augurk Zaden Kopen| Moestuinland
Augurk Zaden, Kleine Groene Scherpe (augurken)
Dit type augurk zaden is bestemd voor de teelt van pluk augurken. Hierdoor kun je blijven oogsten. De vruchten van deze augurk zijn gestekeld.

Artikelnummer

SL0605

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Augurk zaden voor fijne pluk

De zaden van dit augurkensoort staat bekend als een 'gouwe ouwe'. Dit betekent dat het een ras is die al jaren meegaat en die door klanten als een jaarlijks terugkerende topper wordt gezien. Dit type augurk zaden geven augurken die gezien worden als de categorie 'fijne pluk'. Dat betekent dat je in de oogst periode kunt blijven oogsten, en dat er telkens nieuwe vruchten aan groeien. De vruchten die deze plantjes geeft zijn gestekelde vruchten. De augurk is afkomstig uit de komkommerfamilie. Dit merk je niet, er zit geen smaak van komkommer aan. Augurken zitten vooral vol met vitamine A, K en met magnesium. Augurken zijn dus erg gezond, tenminste, als je ze rauw zou eten. Dit gebeurt echter niet vaak in ons land. Wij eten ze meestal nadat ze 3 maanden in een zoutbad hebben gedreven. Zoveel zout is natuurlijk weer niet zo gezond voor ons lichaam. Echter als je moet kiezen tussen een handjevol met chips of een augurk, dan kun je uiteraard wek beter kiezen voor de augurk. Augurken kun je in verschillende manieren eten. Dit wordt meestal beoordeeld op grote van de vrucht. Een grote augurk gaat meestal gebruikt worden als zure bom. Dit type augurken, de kleinere, wordt meestal gebruikt als rolmops. Echter zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden met augurk te bedenken. 

Augurken telen: weinig kou, grote plant

Augurk zaden kunnen niet goed tegen de kou. Dat is ook de reden waarom de augurk in de zomer wordt geteeld. Dit type augurken zijn enkel onder glas te zaaien, buiten overleven ze niet. Zaai in een zaaibak, later verspenen. Ook kun je direct zaaien in potten van ongeveer 10 centimeter met 2-3 zaden per pot. Houd ze wel binnen, ook hierbij geldt de overlevingsdrang van de zaden in de zomer. Zaaien kan in de maanden april, mei en juni. Doe dit bij een temperatuur van ongeveer 18 graden. Het zal ongeveer 10 dagen duren voordat de zaden gaan ontkiemen. Na het kiemproces kun je het beste 1 plant per pot aanhouden zodat je sterkere planten krijgt. De planten buiten uitzetten kan ongeveer vanaf midden mei op een zonnige plaats, uit de wind. Wacht met uitplanten tot de plant twee echte, goeie bladeren heeft. Houd dan een minimale afstand van 40 centimeter aan. Ook is het mogelijk om de augurken aan draad te kweken. Er zitten 60 zaden in een zakje van 1,5 gram van het merk Sluisgarden. Na ongeveer 3 maanden kun je de augurken gaan oogsten. Dit is mogelijk in de maanden juli, augustus en september. 
 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.