Amsoi zaad bestellen
Groene Amsoi staat ook wel bekend onder andere namen zoals Mosterdkool, Reuzeraapstelen of Indische mosterd. Zoals je ziet is de smaak of uitstraling dus verwant aan mosterd. Het is eigenlijk een kool die redelijk los van structuur is en van smaak wat pittig is. Je kunt Amsoi op heel veel verschillende manieren bereiden en daarom is het ook een leuke groente om eens te telen. Je kunt Amsoi bijvoorbeeld telen en eten als Dunsel. Niet te diep afsnijden bij het oogsten, want dan kun je vaker dan één keer van de groene Amsoi blijven oogsten. Lange teeltperiode, waarbij je vroeg in het jaar kunt zaaien, en nog tot het einde kunt oogsten. Ook erg lekker in salades of om te roerbakken.
Groene Amsoi zaden zaaien en telen
Je kunt groene Amsoi dus een lange periode in het jaar telen. Dat begint eigenlijk al in maart, waarbij je de Amsoi zaden onder glas, een plastic tunnel of binnenshuis kunt zaaien. Vanaf half juli tot en met begin september kun je de Amsoi ook direct buiten in volle grond zaaien. Zaai het zaad op regels, niet te dun. Na de opkomst kun je de jonge plantjes iets uitdunnen. De plantafstand die je bij de teelt van Amsoi of Mosterdkool kunt aanhouden is 20 bij 20 centimeter. Amsoi en Mosterdkool groeit erg snel en is dus ook snel te oogsten. Officieel loopt deze oogst periode van juni tot en met december, en dus meerdere keertjes te oogsten!
De Latijnse naam van deze groene Amsoi is: Brassica juncea.