agapanthus-bloembol-kopen-moestuin-moestuinland-afrikaanse-lelie
Agapanthus Bloembol, Afrikaanse Lelie Wit (voorjaar)
De Witte Agapanthus is een vaste plant die enorme bloemstelen met witte bloemen krijgt. De plant wordt ook wel de Afrikaanse lelie genoemd. Prachtige bloeier van formaat!

Artikelnummer

Z872876

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á3,70
Prijs per 1 Bloembol
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Witte Agapanthus bloembollen kopen

De witte Agapanthus is een prachtige bloeier met een flink formaat bloem. Deze Ubelatum Agapanthus bloembollen zullen gaan bloeien in het najaar. Per bloembol ontstaat er meerdere witte bloemen. De Agapanthus wordt in Nederland ook wel de Afrikaanse Lelie genoemd. Deze naam is niet zo gek als je bedenkt dat de bloemen van oorsprong uit Zuid-Afrika komen. Daar vindt je deze prachtige bloemen gewoon in de natuur! 

Afrikaanse lelie opkweken en telen

Je kunt de bloembollen van de Afrikaanse lelie poten in het voorjaar, van maart tot mei, waarbij je moet wachten tot de vorst weg is als je buiten wilt poten. Mede daarom ook erg geschikt voor de teelt in potten. De grond mag goed voedzaam zijn en ook lekker vochthoudend. De Agapanthus houdt namelijk wel van water. Dat is ook tijdens de teelt belangrijk trouwens. Verder vragen deze bloemen lekker wat zon, zoals ze in Afrika van oorsprong gewend zijn. Afrikaanse Lelies zijn niet winterhard, en daarom in de winter afdekken met stro of ander materiaal. In de winter niet te veel water geven. Bloeit in de maanden juni en juli.

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.