Aardbeispinazie zaden kopen, Chenopodium Capitatum | Moestuinland
Aardbeispinazie zaden, Chenopodium capitalum
Aardbeispinazie behoort tot de categorie vergeten groente en is niet meer in elke moestuin te vinden. Desondanks ontzettend leuk om te telen!

Artikelnummer

H128355

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á1,59
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Aardbeispinazie zaden kopen

Aardbeispinazie is een gewas dat met recht valt in de categorie 'vergeten groente'. Veel mensen kennen namelijk het begrip en de groente aardbeispinazie niet. Aardbei en spinazie kennen de meeste mensen dan weer wel. Dit aardbeispinazie zaad heet officieel Chenopodium capitatum. Je kunt aardbeispinazie gebruiken op diverse manieren. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken op de manier van normale spinazie, of het gebruiken bij het bereiden van een verse salade. Het leuke aan aardbeispinazie is dat zowel de vruchten, als ook de bladeren eetbaar zijn. De bloemetjes die je op de aardbeispinazie ziet, als ware de aardbeien, zijn kleine vruchtjes. Deze hebben niet echt smaak, maar kun je wel degelijk eten. Leuk als garnering bijvoorbeeld of gedipt in vloeibare chocolade. Hmm!

Hoe moet ik aardbeispinazie telen?

Je kunt het aardbeispinazie zaad direct in de volle grond zaaien, in de maanden maart, april, mei en juni. Doe dit op een zaaibed, waarna je de jonge plantjes een beetje kunt uitdunnen. Je kunt de jonge blaadjes al gebruiken voor de salade of andere manieren, en dit kan na ongeveer 10 tot 12 weken. Als je langer wacht zullen ook de zogenaamde aardbeien (bloemetjes) zich ontwikkelen en kun je de aardbeispinazie oogsten als volwaardige groente. Dit kan na ongeveer 3 maanden, in de maanden juni, juli, augustus en september. Niet moeilijk om te telen en écht iets anders dan groente uit de supermarkt!

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.