Zwenkgras zaden kopen, Blauw Schapengras (Festuca glauca Festina) | Moestuinland Beschrijving Blauw schapengras zaad zaaien | Moestuinland
Zwenkgras zaden kopen, Blauw Schapengras (Festuca glauca Festina) | Moestuinland Beschrijving Blauw schapengras zaad zaaien | Moestuinland
Zwenkgras zaden, Festina (Festuca glauca)
Zwenkgras of Festuca is een grijsachtige grassoortdie erg goed te combineren is. Kan zowel op zon-, als schaduwrijke plaatsen staan.

Artikelnummer

083084

Levertijd

Binnen 3 werkdagen

ÔéČ┬á4,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Zwenkgras zaden kopen (Schapengras)

Zwenkgras is een mooi soort siergras met een staalblauwe of blauwgrijze kleur. Zwenkgras kennen we ook onder de naam Blauw Schapengras, vanwege de aantrekkelijkheid van deze planten op schapen. De halmen blijven redelijk laag en zijn erg geschikt in combinatie met andere planten. Goed in diverse soorten tuinen te kweken, zoals rotstuinen, in borders of in potten. Ook ter aanvulling van de tuin erg sierlijk. De bloeiaren van Zwenkgras zijn lichter van kleur en steken met hun kopjes boven de grasbollen uit. Latijnse naam: Festuca glauca.

Hoe moet ik Festuca glauca kweken?

Je kunt de Festuca zaden zaaien vanaf eind maart. Doe dit binnenshuis in een zaaibakje bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Na het zaaien, de zaden iets afdekken met aarde, maar niet te veel. Zorg ervoor dat de grond waar je in gezaaid hebt niet uitdroogd. Je kunt ook vanaf eind mei buiten zaaien in de volle grond. Pas de jonge plantjes verspenen als ze echt voldoende wortels aangemaakt hebben. Je kunt ze hierna op de plek van bestemming poten, of direct in een grote pot. Deze vaste grassoort kan zowel in de volle zon, als ook op half schaduwrijke plaatsen staan. Zoreg ervoor dat de grond goed doorlatend is.

Een verpakking bevat ongeveer 10 Festuca zaden. 

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.