Zuring zaden kopen
Ook zuring valt in de categorie van vergeten groente. Vroeger werd het erg veel gebruikt als spinazievervanger of als aanvulling van sla. Daarom ook is zuring uitermate geschikt in salade. Deze bloedzuring heeft mooie bladeren en het blad is ietwat fijner dan groene zuring. De bladeren van bloedzuring zijn van zichzelf als iets zurig, daarom hoef je geen azijn of andere zuurmaker toe te voegen bij het inmaken. Ook kun je zuring gebruiken in soep of bij het maken voor sauzen. Bij het oogsten moet je de jongste bladeren kiezen. De stengels van de plant steeds weghalen zodat je het blad jong kunt blijven oogsten. Ook is bloedzuring te gebruiken als een sierplant.
Hoe moet je zuring telen?
Zuring is niet erg lastig om te telen. Zuring kiemt al bij lage temperaturen, meestal vanaf 12 graden al. Zuring is onder glas te zaaien onder glas in de maanden maart, april en mei. Als je direct in de vollegrond wilt zaaien, kies dan voor de maanden mei en juni. De ideale temperatuur om te zaaien is 15 graden. Het kiemproces duurt ongeveer 16 dagen. Kies voor de teelt van zuring voor een plek met halfschaduw. Ook kun je het kruid goed telen in een pot. Wel voldoende water geven, en zorgen voor de afwatering. Zuring is een meerjarige plant. Oogsten in de maanden juli tot en met oktober. Na de oogst is zuring ook in te vriezen. Dus:
- Zaaien bij 15 graden;
- Meerjarige plant;
- Kiemproces duurt 16 dagen.
Ohja, na de oogst is zuring ook goed in te vriezen. Handig, zo kun je er ook na de oogst van kunnen genieten.