Zuring zaden kopen, green de belleville
Zuring Zaden, Veldzuring Green de Belleville
Reviews | Review toevoegen

Breedbladige zuring die lekker is om rauw te eten of in soepen en als saus. Het blad kan je blijven oogsten en jong blad oogsten.

Verzendkosten

€ 1,99 

Levertijd

Binnen 2 werkdagen

€ 1,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
in winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Stel ons je vraag!

Groene zuring zaden kopen

Zuring, een breedbladig soort. Dit gewas wat officieel onder groente valt is erg lekker en kan op diverse manieren worden bereidt. Rauw, in de soep, als saus of ter vervanging van sla of spinazie. Je kan er alle kanten mee op! Ook kun je zuring aanmaken, maar dan heb je slechts weinig azijn of citroensap nodig, aangezien de zuring bladeren uit zichzelf als wat zuur zijn. Zuring is ook in ons land in het wild te vinden. Niet zo bekend als groente of kruid, maar wel erg gezond en lekker!

Zuring telen in de moestuin

De zaden van zuring kun je al vroeg zaaien, want ze kunnen wel tegen frisse temperaturen. Onder glas kun je zaaien van maart tot en met mei. In de vollegrond kun je zaaien in de maanden mei en juni. De kiemduur bedraagd ongeveer 16 dagen en de zaden zullen het snelst ontkiemen bij een temperatuur van 15 graden. De grond mag, niet zo gek ook, wel zuur zijn. Als je gaat zaaien of uitpoten, kies dan voor een plek waar de zuring in halfschaduw staat. Bij het oogsten kies je voor het jonge blad, dat is het lekkerst. Verder de stengels weghalen om de bladeren fris te houden. Meerjarige plant en ook is de oogst in te vriezen. 

Review toevoegen

Bedankt voor je feedback! We kijken zo snel mogelijk naar je review en hij zal bij goedkeuring geplaatst worden!

Geen reviews gevonden.

Meer reviews

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

De vraag is verzonden!

Bedankt! Je krijgt zo snel mogelijk een reactie.